Alajärven kaupunki ostamassa Hongan tehdasalueen, CLT Finland Oy kaupungin vuokralaiseksi

Alajärven kaupunki ja Alajärvelle perusteilla oleva uusi teollisuusyritys CLT Finland Oy ovat käyneet neuvotteluja yrityksen toimitilatarpeista.


Koska toiminnan aloittaminen sitoo runsaasti käyttöpääomaa, on kaupunki neuvotellut Honkarakenne Oyj:n kanssa sen Hoiskon tilojen ostamisesta tarkoituksenaan vuokrata ne uuden yrityksen käyttöön. Tilat tulisivat CLT Finland Oy:n käyttöön lunastussopimuksella siten, että yhtiö vuokraisi tilat 12 vuodeksi eli 31.3.2028 saakka. Yhtiö on velvollinen lunastamaan toimitilat maa-alueineen tämän vuokra-ajan kuluessa.

Kaupunginhallituksen käsiteltäväksi kiinteistökauppa tulee maanantaina. Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki ostaisi Honkarakenne Oyj:ltä tehdaskiinteistöt maa-alueineen 950 000 euron kauppahintaan.

Suunnitteilla oleva, kymmenen paikallisen osakkaan yhtiö on aloittamassa CLT-levyn, -elementtien ja jopa -elementtitalojen valmistusta Alajärvellä. Suunnitteilla oleva tehdas olisi toteutuessaan vasta toinen alan toimija Suomessa, ja se vastaisi merkittävästä osasta kotimaisen CLT:n valmistuksesta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Jukka Peltokankaan mukaan yritys työllistäisi nopeasti useita kymmeniä.

Tilojen ostamisesta päättää lopullisesti valtuusto.


   
Seuraa meitä somessa: