Arctic Airborne 3D - AA3D

1.1.2019-31.12.2021

 

 

Vuoden 2019 alussa käynnistyneessä Arctic Airborne 3D -hankeessa tehdään teollista tutkimusta hyödyntäen innovatiivisia droneteknologioita, visualisointia sekä sensori- ja paikannusteknologioita.

Hankkeen tavoitteena on ratkaista arktisten kuntien ja turismiyritysten sekä niiden palveluntuottajayritysten, mutta myös poronhoitajien ja palveluntarjoajien nykyisiä haasteita uusimpien droneteknologioiden avulla. Hankkeessa hyödynnetään vuorovaikutusmetodologioita kehittämään ja demonstroimaan dronesovellusten businessmalleja Interreg Pohjoinen -alueella ja näin autetaan yrittäjiä ottamaan käyttöön mahdollistavia droneteknologioita ja luomaan dronepohjaisia palveluita.

Päätavoite hankkeelle on rajat ylittävän yhteistyön avulla pilotoida mahdollistavia sovelluksia pohjoisissa oloissa siten, että yritykset olisivat kilpailukykyisempiä ja niiden toiminta olisi enemmän kestävän kehityksen mukaisia. Hankkeen yhdistävä tekijä on droneteknologia, jota käytetään hyväksi mahdollistamaan uusia innovaatioita. Hankkeessa kerätään vaatimuksia ja tarpeita loppukäyttäjän näkökulmasta, joiden pohjalta teknologiainnovaatioita demonstroidaan osallistuville kumppaneille kahden eri teeman ympärillä: 1) Turismi, kunnat ja tieliikenne, sekä 2) poronhoito.

Hankkeessa avainkysymyksiä droneteknologian osalta ovat pitkät lentoajat ja lentomatkat, sekä automaattireittilennot. Hankkeessa on mukana Suomi ja Ruotsi, joten operatiivisessa toiminnassa täytyy ottaa huomioon kahden eri maan säädökset.

Arctic Airborne 3D on kolmivuotinen hanke. Koordinaattorina hankkeessa toimii Centria. Hanke toteutetaan yhteistyössä Luulajan teknillisen yliopiston, Ilmatieteen laitoksen, sekä Maailmasta Oy:n kanssa. Hankkeen rahoittajana toimii Interreg Pohjoinen.

 

 

Tutustu hankkeen englanninkieliseen esitteeseen täällä.

 The homepage is English.

 

 

Yhteistyössä:

 

 

 

 


   

Ajankohtaista

Testing of Cryospheric Scenario in Sodankylä

25.5.2020

The Arctic Space Centre of Finnish Meteorological Institute (FMI) has made measurement flights with the drones in Sodankylä around cryospheric scenario and intelligent traffic scenario of the p...

Käsiskannerilla saadaan 3D-malleja erilaisista ympäristöstä nopeasti ja helposti

15.5.2020

Centria on hankkinut meneillään olevan investointihankkeen rahoituksella muun muassa Geoslam ZEB Horizon-käsiskannerin, joka on saatu jo valjastettua demonstraatiokäyttöö...

Visit at Mitse AB in Pajala, Sweden

20.3.2020

Martin Lundgren and Johan Wenngren from LTU visited Mitse AB on March 10. They met with the company representative Martin Hjärtström to discuss a number of innovative cases in reindeer herdi...

Seuraa meitä somessa: