Mitä teemme?

 

Hanke on jaettu viiteen tehtäväkokonaisuuteen, jotka käsittelevät uusien teknologioiden testaamisympäristöä, mittauksen toimintaympäristöä, kunnossapidon testauspilotteja, mittauksen soveltamista ja hankkeen jatkoa kansainvälisesti.

Hankkeessa rakennetaan Chemplantin yhteyteen uusien teknologioiden oppimis-, soveltamis- ja testausympäristö. Testausympäristö on todellisuutta vastaava ja turvallinen, erinomainen ympäristö testata yhteistyökumppaneiden tarpeen mukaisia ratkaisuja. Yritykset voivat hyödyntää Chemplantin modernisoitua automaatiojärjestelmää automaation tuomien mahdollisuuksien ja ratkaisujen testaamisessa ja Centrian opiskelijoille järjestelmä toimii realistisena oppimisympäristönä. Älykkään automaation ja teollisen internetin avulla kehitetään olemassa olevaa kunnossapidon mittalaitekantaa, tarjoamalla mittauspilotteja, joissa hyödynnetään Chemplantin testausympäristöä.

Lisäksi rakennetaan toimintaympäristö, jossa tehdään älykästä mittausta ja tuotetaan anturidataa. Toimintaympäristöä voidaan käyttää koulutuksessa demonstraatioympäristönä, testauksessa ja yhteistyökumppaneiden näyteikkunana. Toimintaympäristön kehittämisessä otetaan huomioon myös langattoman verkon toiminnallisuus häiriöisessä ympäristössä. Häiriöt ovat yleisiä teollisessa ympäristössä metallisten ja teräsbetonisten rakenteiden, sähkömoottoreiden ja muuntimien vuoksi.

Älykkäitä mittauksia sovelletaan teollisissa prosesseissa ja tehtaissa. Yhteistyöyritykseen viedään hankittua osaamista ja teknologiaa pilottien ja testien muodossa. Pilotit voidaan toteuttaa ratkaisusta riippuen yrityksen omassa toimintaympäristössä tai muokkaamalla älykkään mittauksen toimintayksikköä todellisuutta vastaavaksi.


   
Seuraa meitä somessa: