Mitä teemme?

 

Centrian testiverkkoympäristö on kehitetty 5G testauksen tarpeisiin Tekesin rahoittamaan kansalliseen Cognitive Radio Trial Environment projekteihin (CORE, CORE+ ja CORE++). CORE++ konsortioon kuuluvat teolliset kumppanit (Anite, Bittium, Nokia, PehuTec, Fairspectrum, Puolustusvoimat), tutkimusorganisaatiot (Centria, VTT, CWC, TUAS) ja Viestintävirasto (Finnish Communications Regulatory Authority).

Centrian testiverkkoympäristö on tarkoitettu yrityksille, kehittäjille ja tutkijoille, jotka voivat testata uusia tuotteita ja innovaatioita mobiiliverkossa suuressa mittakaavassa. Centrian tiimillä on pitkä kokemus uusien teknologioiden käyttöönotossa verkkoympäristössä ja sitä on käytetty useiden teknologioiden, algoritmien, testauksen, järjestelmien ja sovellustasojen demonstraatioissa.

Yhteistyö Viestintäviraston kanssa on mahdollistanut ainutlaatuisen mahdollisuuden tehdä tutkimuksia mobiilioperaattorien taajuusalueilla. Centrian testiverkkoympäristössä on käytetty useita eri taajuusalueita, joita ei ole varattu langattoman laajakaistan (WBB) käyttöön. Taajuusalue 800 MHz oli koekäytössä ennen taajuuksien huutokauppaa vuonna 2013. Tällä hetkellä Centrian testiverkossa käytössä ovat 2.1 GHz, 2.3 GHz ja 3.5 GHz taajuusalueet.

Projekti esittelee mahdollisuuksia taajuuksien jakamiseen langattomien laajakaistaverkkojen ja muiden vakiintuneiden taajuuksien käyttäjien välillä. Projektissa laajennetaan mobiiliverkoille kehitettyä taajuuksien jakamiskonseptia pidemmälle muihin langattomiin järjestelmiin, kuten viranomaisverkkoihin.

Centrian testiverkossa suoritettuja trialeita ovat muun muassa:

  • Maailman ensimmäiset LSA (2013), SAS/CBRS (Globecomm 2015) ja LTE vertical beamforming trials
  • Public safety development and trials
  • Novel Mobile network tools
  • Map management
  • Network congestion avoidance tool
  • Coexistent and interference measurements
  • Smart traffic demonstrations.

 

 


   
Seuraa meitä somessa: