Critical Operations over Regular Networks (CORNET)

 

Tammikuussa 2017 lanseerattu Tekesin rahoittama CORNET-hanke on akateemisen ja teollisen alan kunnianhimoinen yhteinen tutkimushanke, joka etsii ja testaa uusia ratkaisuja toteuttamaan kriittisen tietoliikenteen kommunikointia erittäin kustannustehokkaalla tavalla uudelleen käyttämällä kaupallisia radioverkkoja ja kommunikointilaitteita.

 

Projekti yhdistää tutkimusintressejä kuuden julkisen organisaation ja kuuden teollisuuskumppanin välillä, jotka toimivat useilla eri aloilla, kuten matkaviestinverkkojen ja palvelujen mukaan lukien televiestintä laitteiden ja ohjelmistokehityksen, elektronisen verkkomittauksen, radiotaajuuksien hallinta jne. kanssa.

 

Päätavoitteena CORNET-hankkeella on kehittää vahva koealusta, jossa kriittisen tietoliikenteen palvelunlaatu (QoS) kaupallisissa radioverkoissa ja liikkuvien väliaikaisten radioverkkojen toimivuus voidaan kokeilla todellisessa ympäristössä. Tähän tarkoitukseen CORNET toteuttaa sekä tutkimusta että konseptin todennus kokeita kaupallisilla tukiasemilla ja verkkohallintajärjestelmillä. Usein toistuvat julkiset demonstraatiot on myös organisoitu, jotta tiedon ja yhteisen innovaation siirto varmistetaan.

 

CORNET-hanke toteutetaan kahden vuoden aikana (2017-2018) osana Tekesin 5thGear ohjelmaa, joka pyrkii ratkaisemaan haasteita, jotka liittyvät seuraavan sukupolven langattomaan tietoliikenteeseen samalla pyrkien luomaan uusia liiketoimintamalleja. Tätä hanketta koordinoi Centre for Wireless Communications / Oulun Yliopisto.

 

 

 

 


   
Follow us on social media: