Critical Operations over Regular Networks (CORNET)

 

Tammikuussa 2017 lanseerattu Tekesin rahoittama CORNET-hanke on akateemisen ja teollisen alan kunnianhimoinen yhteinen tutkimushanke, joka etsii ja testaa uusia ratkaisuja toteuttamaan kriittisen tietoliikenteen kommunikointia erittäin kustannustehokkaalla tavalla uudelleen käyttämällä kaupallisia radioverkkoja ja kommunikointilaitteita.

 

Projekti yhdistää tutkimusintressejä kuuden julkisen organisaation ja kuuden teollisuuskumppanin välillä, jotka toimivat useilla eri aloilla, kuten matkaviestinverkkojen ja palvelujen mukaan lukien televiestintälaitteiden ja ohjelmistokehityksen, elektronisen verkkomittauksen, radiotaajuuksien hallinnan kanssa.

 

Päätavoitteena CORNET-hankkeella on kehittää vahva koealusta, jossa voidaan kokeilla kriittisen tietoliikenteen palvelunlaatu (QoS) kaupallisissa radioverkoissa sekä liikkuvien väliaikaisten radioverkkojen toimivuutta todellisessa ympäristössä. Tähän tarkoitukseen CORNET toteuttaa sekä tutkimusta että konseptin todennuskokeita kaupallisilla tukiasemilla ja verkkohallintajärjestelmillä. Tiedon ja yhteisen innovaation siirron varmistamiseksi on organisoitu usein toistuvia julkisia demonstraatioita.

 

CORNET-hanke toteutetaan kahden vuoden aikana (2017-2018) osana Tekesin 5thGear -ohjelmaa, joka pyrkii ratkaisemaan haasteita, jotka liittyvät seuraavan sukupolven langattomaan tietoliikenteeseen samalla pyrkien luomaan uusia liiketoimintamalleja. Tätä hanketta koordinoi Centre for Wireless Communications / Oulun Yliopisto.

 

 

 

 


   
Seuraa meitä somessa: