Älykäs tuotanto-ja robotiikkaympäristö mahdollistaa soveltavan kehittämisen ja tutkimisen, johon tarvitaan ajantasaisia laite-ja ohjelmistoinvestointeja. Centria panostaa voimakkaasti myös robotiikan valmiuksien uudistamiseen, mm. yhteistyörobottien (cobots) osalta. Robotiikassa uusimpia investointien kautta haltuun otettavia teknologioita ovat yhteistyörobottien vieminen yhä pidemmälle teollisuusmittakaavaan mm. rakennusteollisuudessa.

 

 

Robotiikan uudet ominaisuudet, kuten aistien jatkuva paraneminen, tekoälyn integraatio ja sen osa-alueista konenäön uusimmat saavutukset parantavat kustannustehokkuutta.

Hoiva-alalla mielenkiinnon kohteena ovat hoivarobotit (carebots) ja eksoskeletonit, joista jälkimmäisillä mm. parannetaan toimintakykynsä menettäneiden henkilöiden liikuntakykyä. Tutkimusympäristössä sovelletaan mobiilirobottien käyttöä maataloudesta hoiva-alan kautta tuotantolinjoille ja kauppojen logistiikkaan robottien kehittyneiden SLAM-ominaisuuksien (simultaneous localisation and mapping) johdosta.

Robotiikkaympäristö integroituu myös virtuaali- ja lisätyn todellisuuden (VR/AR) ympäristöjen kanssa ja tätä kaikkea mahdollistavat osaltaan markkinoille vuonna 2020 tulevat 5G-verkkojen päätelaitteet, joiden kenttätestauksessa Centria edustaa maailmanlaajuisesti tunnustettua huipputasoa.

 


   
Seuraa meitä somessa: