DroneMaster hanke tarjoaa teollisuustason dronelennätyksen kurssin.

Yritys- ja tutkimuskentällä on huutava pula pätevistä dronekuskeista. Dronemaster-kurssin avulla saat tarvittavat taidot ammattimaiseen dronelentämiseen.

 

Mistä on kyse?

Oulun yliopiston, Oulun Ammattikorkeakoulun ja Centria-ammattikorkeakoulun modulaarinen kurssikokonaisuus ammattimaisesta dronelennätyksestä.

Dronelennättäminen ammattina?

Suomalainen teollisuus ja tutkimus tarvitsevat nopeasti uusia ammattitasoisia dronekuskeja. Sovelluksia löytyy useilta aloilta, kuten seuranta ja havainnointi, jätteiden käsittely, maatalous, logistiikka, älyliikenne, energiasektori ja rakentaminen.

Droneja lennättääkseen pitää operaattorin hallita usein erilaisia kamera- ja mittalaiteteknologioita sekä niiden tuottaman datan analysointi. Tämä vaatii korkeakoulutasoista teknista osaamista muun muassa langattomasta tiedonsiirrosta ja tilastotieteestä. Lisäksi droneihin liittyvä lainsäädäntö pitää tuntea väärinkäytösten ja korvausvaatimusten välttämiseksi.

Kenelle?

DroneMaster soveltuu sinulle, jos sinulla on harrastus- opiskelu- tai  työtaustaa tekniikasta ja kiinnostusta droneihin.

Miksi juuri Dronemaster?

Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkakoulu ja Centria-ammattikorkeakoulu ovat kokeneita huipputason teknisen koulutuksen tarjoajia. Näiden toimijoiden yhteistyössä syntyy kattava ja käytännössä hyödyllinen kurssi.

Pelkän dronelentämisen lisäksi kurssilla opitaan teolliseen lennättämiseen liittyvien mittalaitteiden käyttö, droneihin liittyvä lainsäädäntö ja datan analysointi. Kurssin sisällön suunnittelussa on konsultoitu suomalaisia droneyrityksiä ja tutkimusryhmiä. Saamasi osaaminen on siis kokonaisvaltaista ja yritysten arvostamaa.

Keitä kouluttajat ovat?

Kouluttajat ovat osallistuvien korkeakoulujen henkilökuntaa.

Mitä kurssilla opitaan?

DroneMasterin jälkeen osaat lentää dronea teollisuuskäytössä. Käytännössä tämä tarkoittaa kykyä reagoida nopeasti ja oikein tilanteisiin, joita lentotehtävissä tulee vastaan.

Kurssin sisältö ei ole vielä julkista, mutta se tulee olemaan Suomen kattavimpia dronevalmennuksia.

Esitietovaatimukset?

Esitietovaatimukset julkaistaan myöhemmin.

Missä?

Kurssi toteutetaan etäopetuksena, tarkemmat yksityiskohdat ovat tulossa kesällä 2021.

Milloin?

Kurssi käynnistyy syksyllä 2021.

Miten pääsen mukaan?

Ilmoittautumisohjeet julkaistaan keväällä 2021.

 


   

Ajankohtaista

Drone-operaattoreiden rekisteröityminen on nyt avattu!

27.1.2021

  Uudet EU-säädökset vaativat drone-operaattoreita rekisteröitymään koko EU:n alueella. Tästä johtuen kaikkien suomalaisten drone-operaattoreiden velvolli...

Euroopan komissio siirtää droneasetusten alkamispäivää - uusi ajankohta 31.12.2020

31.8.2020

  Uusien EU-droneasetuksen (EU 2019/947) oli alunperin tarkoitus tulla voimaan 1.7.2020 alkaen asteittaittain, mutta Euroopan komissio on päättänyt siirtää voimaantuloa ...

Seuraa meitä somessa: