EU-osaamisen nosto

EU-osaamisen nosto -hanke, joka tunnetaan myös nimellä ”Competence in Bidding to EU Competitive Programmes” , tukee Centriaa parantamaan sen kykyä kehittää innovatiivisia ideoita yritysten kilpailukyvyn edistämiseksi, rakentaa verkostoja ja yhteistyötä ja auttaa Centriaa Horisontti 2020 -puiteohjelman menestyksen tehostamisessa. Hankkeen päätavoite on parantaa alueellista tietoisuutta EU-rahoituksista, lisätä rahoitusmahdollisuuksia Pohjois -Pohjanmaan alueella, liittyä kansainvälisiin verkostoihin sekä hankkia osaamista EU: n kilpailuohjelmissa, kuten Horizon Europe -ohjelmassa.

Tällä laajenevalla suoralla EU-rahoituksella Centria pyrkii vahvistamaan toimintaansa ja luomaan liiketoimintaa yrityksille alueellisella ja kansallisella tasolla, sekä parantamaan niiden innovatiivisia kykyjä. Näin parannetaan kilpailukykyä ja luodaan työpaikkoja yhteistyössä Centrian ja muiden vastaavien toimijoiden kanssa.

Centrian rooli näissä EU-hankkeissa on varsin usein olla maakoordinaattorina ja luoda yhteistyössä yritysten kanssa heille rinnakkaishakemuksia, joissa yritykset saavat Centrian rinnalla TKI-rahoitusta suoraan Brysselistä. Parhaimmissa rahoitusvaihtoehdoissa tuki on jopa 100% mutta niistä vaihtoehdoista on tietenkin myös eniten kilpailua. Tähän mennessä Centria on saanut menestystä suorissa EU-rahoituksissa mm. seuraavissa aiheissa:

- Robotiikka, tekoäly, IOT ja tietoturva

- Kiinteistöjen sensoriverkot

- Maatalouden digitalisaatio

Hankkeen pääasiallinen toteuttaja on Oulun ammattikorkeakoulu ja yhteistyökumppaneita ovat Oulun yliopisto, Centria-ammattikorkeakoulu, Oulun kaupunki ja BusinessOulu. Hankkeen kesto on 1.1.2019-30.6.2022.

Koordinaattorina toimii Oulun AMK ja heidän luoma hankkeen WEB-sivu on löytyy Tästä linkistä

Suoraan EU-rahoitukseen liittyvissä asioissa yritykset voivat olla yhteydessä mm. Jorma Hintikkaan (jorma.hintikka@centria.fi), Athith Sagariin (athith.sagar@centria.fi) tai Mikko Himankaan (mikko.himanka@centria.fi)

 


   
Seuraa meitä somessa: