”Föreningsliv för alla” är ett samarbetsprojekt mellan Centria, Yrkesakademin i Österbotten och Integrationsenheten i Jakobstad. Europeiska socialfonden och Svenska kulturfonden finansierar projektet.

Projektets syfte är att stöda nyfinländarnas sociala delaktighet och därmed förbättrade arbets- och funktionsförmåga genom bättre förutsättningar att delta i det finländska föreningslivet. Projektet uppmuntrar föreningar att öka mottagligheten och hitta nya medlemmar och talkokrafter från andra kulturer.

Som ett resultat av projektet känner nyfinländarna sig inspirerade att delta i olika föreningsverksamheter. Det här leder till bättre välmående, djupare språkkunskaper och större förankring i samhället för nyfinländarna. I förlängningen får nyfinländarna större sociala nätverk och bättre förutsättningar för sysselsättning.

Projektets strävan är att man i Jakobstadsregionen ska få en fungerande heltäckande metod för tvåvägsintegration genom tredje sektorn. Erfarenheterna och modellerna ska därefter spridas och inspirera till mera samarbete inom och över regioner och bland aktörer.

Projekttid: 1.3.2020-29.2.2022

Projektägare: Centria-ammattikorkeakoulu Oy

Delägare: Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur/

Yrkesakademin i Österbotten och Integrationsenheten i Jakobstadsregionen

 

          

 

 

 

 

 

 


   

Ajankohtaista

Projektet drar igång!

25.8.2020

I projektet jobbar vi hårt för att få ihop en bra modell hur ska nyfinländare integreras till föreningar. Och hur kan föreningar på bästa sättet ta emot...

Seuraa meitä somessa: