Materiaali- ja energiatehokkuutta hiilijalanjäljen ja elinkaarikustannusten minimoimisella

Toteutusaika: 3/2021–2/2023 

Ilmastoindikaattori-hankkeessa laaditaan toimialakohtainen hiilijalanjäljen pienentämiseen ja kompensaatioon tähtäävä ohjelma, jossa yritysten saataville tuodaan konkreettisia lukuja eri prosessi-, materiaali- ja energiavaihtoehtojen CO2-päästöistä ja kustannuksista. Hankkeen toimenpiteet kohdentuvat (puu)rakentamisen, lämmöntuotannon, materiaalituotannon (erityisesti energiaintensiivisen teollisuuden materiaalituotanto) ja jätehuollon toimialoille. Hiilijalanjäljen pienentämis- ja kompensaatiomahdollisuuksien lisäksi kartoitetaan myös erilaisia alueellisia yhteistyö- ja verkostoitumismahdollisuuksia yli toimialarajojen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi materiaalisivuvirtojen yhdistämistä, joka voi tuoda päästöjen vähenemisen lisäksi kustannussäästöjä alueen yrityksille.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Centria-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana Oulun Ammattikorkeakoulu. Päärahoituksesta vastaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.


   

Ajankohtaista

Ilmastoindikaattorin uutiskirje on julkaistu!

21.6.2021

Uutiskirjeessä käsitellään Ilmastoindikaattorin ajankohtaisia aiheita ja syntyneitä tuloksia. Esittelemme tulevissa kirjeissä myös yrityskumppaneitamme. Hankkeen aik...

Lehdistötiedote 27.4.2021

27.4.2021

                    Materiaali- ja energiatehokkuutta hiilijalanjäljen ja elinkaarikustannusten minimoi...

Seuraa meitä somessa: