Tutustu OAMK:n Ilmastoindikaattori-tekijöihin!

Oulun ammattikorkeakoulun osaa Ilmastoindikaattorissa hoitavat rakennusalan ammattilaiset Vesa Pitsinki ja Juho Vinkki.


Juho Vinkki: 


 


Olen 32-vuotias rakennesuunnittelija ja diplomi-insinööri. Olen toiminut vuodesta 2014 suunnittelu/projektipäällikön tehtävissä, ja syksystä 2021 alkaen OAMKissa lehtorina. Ilmastoindikaattorissa toimin OAMKin projektipäällikkönä. Saimme juuri ensimmäisen kierroksen rakennuksen hiilijalanjäljen laskennasta tehtyä. Laskennassa otetaan huomioon koko rakennuksen elinkaari rakentamisesta aina sen purkamiseen saakka Ympäristöministeriön ohjeistuksien mukaisesti. Käytämme rakennusmateriaalien määrätietojen apuna nykyaikaisia tietomalleja sekä OneClick-ohjelmistoa. Rakentamisen hiilijalanjälki on merkittävä asia ja siihen liittyvä hanketyö tuo ensiarvoisen tärkeää tietoa sekä paikallisesti että valtakunnallisella tasolla.


Vesa Pitsinki:


 


Olen 55-vuotias Tekniikan lisensiaatti, jonka erityisalana on rakentamistalous. Olen toiminut OAMKissa rakentamistalouden lehtorina nyt 2 vuotta. Sitä ennen toimin parikymmentä vuotta projektinjohto- ja rakennuttamistehtävissä suurissa talonrakennushankkeissa. Oppimista tapahtuu ja osaaminen lisääntyy viikko viikolta!  
Ilmastoindikaattorissa toimin asiantuntijatehtävissä hiilijalanjälki- ja elinkaarilaskentaan liittyvissä tehtävissä. Suoritamme parhaillaan hiilijalanjälki- ja elinkaarilaskentaa Oneclick-ohjelmistolla rakennusliikkeen antamaan asuinkerrostalohankkeen tietomalliin perustuen.


   
Seuraa meitä somessa: