IMAGE 5G

(Intelligent 3D measurements, analysis and automation for 5G beamforming solutions using Unmanned Aircraft System)

 

Centrian koordinoiman IMAGE 5G -hankkeen tavoitteena on miehittämättömien ilma-alusten avulla kehittää esimerkiksi uusia älykkäitä 3D-mittausmenetelmiä mobiiliverkkoihin ja selvittää niiden käyttömahdollisuuksia ja -tarpeita tulevaisuuden palvelutuotteina. IMAGE 5G -hankkeessa kerätään Big Dataa, joka koostuu pääasiassa RF-mittauksista (radioaallot) sekä teollisuusympäristö-, ilmanlaatu- ja häiriömittauksista. Tekesin rahoittama kaksivuotinen hanke kerää Big Dataa ja kehittää, analysoi ja visualisoi 3D-testausmenetelmiä kuuden yhteistyökumppanin kanssa. Lisäksi hanke integroi IoT-alustoja droneihin, etsii uusia businessmahdollisuuksia ja tarjoaa teknologioiden testausmahdollisuuksia kenttätestausympäristössä.

Projektin pääasialliset työskentelymetodit ovat trialoinnit. Ensimmäinen trial on suunniteltu ensimmäisen vuoden syksylle (2017). Toinen ja kolmas trial on suunniteltu organisoitaviksi toisen vuoden (2018) aikana. Trialeiden tarkoituksena on löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tarjota mahdollisuuksia suorittaa testausta kenttätestiympäristössä.

 

Hanke kuuluu Tekesin 5thGear-ohjelmaan ja hankkeen toteutusaika on 1.10.2016-31.12.2018. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 833 000€.

 

Big DataDrone

 

 

Vaihda kuvakulmaa hiiren avulla.

 


   
Seuraa meitä somessa: