Tutkimus ja tekniset skenaariot

 

Hankkeen tavoitteena on integroida IoT- ja UAS-teknologioita 5G:n ja älykkään tehdaskohteen testaukseen ja analysointiin. Keskeiset aiheet ovat 3D-testausmenetelmät matkaviestinverkossa, analyysi, visualisointi, Big Data -tiedon kerääminen, IoT-alustat ja UAS-integraatio.

 

Tämä hanke tutkii digitoinnin käyttöönottoa mobiililaajakaistan testausmenetelmissä ja -välineissä. Hankkeen idea ei ole vain kehittää työkaluja ja menetelmiä, vaan myös 5G verkon ominaisuuksia. UAS-tekniikka tuo uuden mahdollisuuden tutkia 3D keilanohjausta (beamforming) 3D-testaustyökaluilla. UAS-tekniikkaa pidetään tehokkaana tapana suorittaa kenttätestauksia, koska se tuo mittaukseen uuden ulottuvuuden.

 

Hanke tutkii teollisuuskäyttötapauksissa mahdollisuutta käyttää IoT:tä ja UAS järjestelmää, sekä mahdollisuuksia, joita UAS voi tuoda 5G:n kanssa smart factory konseptiin. Hankkeen kokonaistavoitteena on vahvistaa ymmärrystä esimerkiksi, ympäristöolosuhteista, smart factory -konseptista ja tulevaisuuden mobiiliverkoista. Projekti tutkii, millaista arvoa UAS ja Big Data tuovat mobiiliverkkoihin.

 

Antennin 3D-säteilykuvion mittaus dronella Centria Ammattikorkeakoulun testiverkkoympäristössä.

 

 

Radiotaajuudella olevan häiriölähteen havaitseminen UAS:n avulla.

 

 

Massive MIMO antennin keilanohjauksen havaitseminen UAS:llä.

 


   
Seuraa meitä somessa: