Käynnissäpidon uusimmat teknologiat ja niiden edistävä vaikutus vähähiilisyyteen

                                                                                       2.9.2019 - 31.8.2022

 

Ratkaisuja yritysten nykyaikaisiin käynnissäpito-osaamisen tarpeisiin

KÄYPI-hankkeen tavoitteena on nostaa yritysten osaamistasoa käynnissäpitoteknologian alalla ja lisätä valmiuksia nykyaikaisten teknologioiden käyttöön kolmen korkeakoulun osaamistason noston avulla. Hanke selvittää ratkaisumahdollisuuksia uuden käynnissäpitoteknologian hyödyntämiseen ja levittää niitä yritysten testattavaksi. Hankkeen tulokset ovat julkisia ja hyödyttävät koko yrityskenttää.

 

Tulevaisuuden käynnissäpito

KÄYPI-hankkeen tarkoituksena on tukea tuotannon kehittämistä nykyaikaisten käynnissäpidon teknologioiden avulla. Uusien teknologioiden oikeanlaisessa ja tehokkaassa hyödyntämisessä on tarvetta osaamistason nostamiselle ja käyttöönottokynnyksen madaltamiselle. Tätä osaamista yrityksissä kaivataan. Tavoitteena on ottaa haltuun uusimpia digitaalisia teknologioita, analysointityökaluja sekä laadunhallinnan menetelmiä.

 

Vähähiilisyyden edistäminen

Prosessien käyttövarmuuden puutteet aiheuttavat vuosittain merkittävän osan alueen teollisuusyritysten hiilipäästöistä. Käynnissäpidon ja laadun yhteistarkastelulla pyritään löytämään kokonaisvaltaisempi ote prosessien hallintaan.

KÄYPI-hankkeen selvitystyössä keskitytään prosessi- ja kappaletavarateollisuudelle merkittäviä säästöjä tuoviin ja hiilijalanjälkeä pienentäviin käynnissäpitoteknologioihin.

 

Hanke vastaa käynnissäpidon alan osaajapulaan ja selvittää uusimpien teknologioiden avaamia mahdollisuuksia.

  • VR/AR-teknologiat
  • robotiikka
  • dronet
  • 5G-teknologia
  • tekoälyn hyödyntäminen
  • kosketukseton 3D-mallintaminen

 

Hankkeen tuottamien selvitysten avulla yrityksille esitellään heidän tarpeisiinsa soveltuvia, olemassa olevia teknologioita ja ratkaisuja, joiden käyttöönottoa on tarkoitus hankkeen avulla edesauttaa.

Hanketta koordinoi Centria-ammattikorkeakoulu. Osatoteuttajia ovat Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto, ja rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan liitto.

 

Yhteystiedot:

Tomi Pitkäaho, projektipäällikkö, p. 040 485 8219, tomi.pitkaaho@centria.fi

 

              

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   

Ajankohtaista

Uudet teknologiat kunnossapidon hallintaan -webinaari 3.2.2022 klo 12-15

21.12.2021

Uudet teknologiat kunnossapidon hallintaan - Huoltotarpeen havaitsemisesta työn johtamiseen Jälleen monipuolinen webinaari tarjolla! Tervetuloa Uudet teknologiat kunnossapidon hallintaa...

Tiedonsiirto ja IoT

18.10.2021

Mittauskampanjojen toteuttaminen teollisuuden ympäristöissä voi tuottaa suuria määriä dataa, jonka käsittely paikan päällä asettaa omat haasteensa. Uu...

Käynnissäpito ja laadunhallinta -webinaarissa pohdittiin digitalisaation vaikutuksia käynnissäpidon tulevaisuuteen

16.4.2021

  KÄYPI-hanke järjesti 13.4.2021 Käynnissäpito ja laadunhallinta -webinaariin, jossa alan asiantuntijat APL Systems Oy:stä, Assensiot Oy:stä, MLT Machine & Lase...

Seuraa meitä somessa: