TankAR Stories

Matkailun pilotissa luotiin yhteistyössä Kokkolan Matkailun, Kokkolan kaupungin ja Creamedian kanssa TankAR Stories -niminen sovellus, jonka avulla matkailijat voivat tutustua Kokkolan edustalla sijaitsevaan Tankarin majakkasaareen. Ilmainen sovellus on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupoista.

Satamavouti Fredrik ”Fredu” Anderssonin haamu ilmestyy sovelluksen kautta kertomaan Tankarin ja lähialueen historiaa sekä tarinoita saarelta. Fredun kasvokuvista tehdyt tarinataulut toimivat ärsykkeinä, joiden takaa löytyvät seitsemän värikästä kertomusta muun muassa luotseista, hylkeenpyytäjistä, Halkokarin kahakasta ja Harrbådan neidosta. Matkailijan tulee avata sovellus ja osoittaa puhelimen kameralla Fredun kasvokuvaa, jolloin Fredu aloittaa tarinansa.

Seitsemän tarinataulua löytyvät Meripuistosta m/s Jennyn lähtölaiturin läheisyydestä, m/s Jennyltä sekä Tankarin saarelta. Sovellus on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Parhaan kokemuksen tarinoista saa aidossa ympäristössä eli laivalla ja Tankarin saarella, mutta tarvittaessa tarinoihin voi tutustua myös etänä – tarinataulut löytyvät alla olevista liitteistä.

 

Tankar Stories -esite

Tarinataulut 1-2

Tarinataulut 3-7

 

Matkailupilotin medianäkyvyyttä

Kokkola-lehti 27.6.2018

Österbottens tidning 27.6.2018

 

 

 

 


   
Seuraa meitä somessa: