VASTE - Vähähiilisen logistiikan palvelualusta

 Tilaa Vastepiste-pakettitoimitus: www.vastepiste.fi

 

 

Tieliikenne aiheuttaa 90% Suomen liikenteen päästöistä, mikä on huomattava osuus alueen kasvihuonepäästöistä ja energiankulutuksesta. Liikenteen tuottamien päästöjen vähentäminen ja vähähiilisyyden tukeminen on erittäin tärkeää niin kansallisella kuin EU:n ilmastostrategiankin tasolla. Vaste-hankkeessa yhdistetään energiatehokkuuden ja vähähiilisyyden edistämiseen liittyvät vaatimukset esineiden internetin (IoT) mukanaan tuomiin uusiin mahdollisuuksiin.

Esineiden internet mahdollistaa energia- ja kustannustehokkaan logistiikan kehittämisen. Hankkeessa kehitetään palvelualusta, jota käyttämällä kuljetuskustannuksia ja liikenteestä muodostuvia kasvihuonekaasupäästöjä voidaan pienentää.  Hankkeen myötä kuljetuskustannusten arvioidaan laskevan jopa 60 % nykyisestä tasosta.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 669 000 euroa, josta EAKR-tuen määrä on 490 500 euroa. Toteutusaika on 1.6.2017-31.12.2020.

 

Viimeisin uutiskirje (klikkaa tästä)

 

Hankkeen viimeisimmät kuulumiset löydät aina Facebookista!

Käy tykkäämässä:

www.facebook.com/vaste.hanke

 


   

Ajankohtaista

MEDIATIEDOTE: Vastepiste-kuljetuspalvelu lisää logistiikan ympäristöystävällisyyttä

4.6.2019

  Vastepiste-pakettiautomaatit on nyt avattu! Lue mediatiedote täältä: https://www.sttinfo.fi/tiedote/vastepiste-kuljetuspalvelu-lisaa-logistiikan-ymparistoystavallisyytta?publis...

MEDIAKUTSU: Vastepisteet Keski-Pohjanmaan logisitiikan tehostajana

3.6.2019

  Tehokkaasti järjestetyt kuljetuspalvelut edistävät energiatehokkuutta ja vähähiilisyyttä. Toimiva logistiikka tarjoaa parhaimmillaan myös uudenlaisia mahdoll...

Seuraa meitä somessa: