Joulumysteerejä Keski-Pohjanmaalla! Löydä itsellesi joululahjoja!

Onkos täällä kilttejä ja älykkäitä ihmisiä?


Joulussa on taikaa ja salaperäisyyttä - aika paljon myös yleistä säätöä ja tohinaa. Tuossa härdellissä tontuilta saattaa joskus unohtua asia jos toinenkin. Onneksi Muori oli niin fiksu, että keksi valjastaa kaikki kiltit ihmiset apuun ratkaisemaan joulun mysteereitä.


20.11. alkaen Internetin syviin syövereihin on hukkunut erilaisia arvoituksia, joita ratkomalla nopein saa itselleen paikallisilta tontuilta, eli yrittäjiltä, upeita lahjoja. Palkintoina on lahjakortteja, joulukoreja ja monenlaisia tuotteita. Lahjoittajina ovat Asusteliike Menopäällä, KuntoFarmi, Pyöräpojat, SPR, Viivi ja Vilpertti, Kulmakaappi, Kokkola Industrial Park, Sininen Sivellin, sekä Sella Lifestyle.


Joulukampanja Kyytiin2 ja Vaste –hankkeiden yhteistyönä


Tarkemmin ottaen joulumysteerissä on kyse hankkeiden yhteistyöstä ja yritysten mahtavasta anteliaisuudesta. Mysteereitä julkaistaan jouluun asti noin 2 per viikko ja nopein ratkaisija saa aina palkinnon Vastepiste-automaattiin toimitettuna. Kampanjan tavoitteena on samalla tehdä paikallista kuljetustoimintaa ja Vaste-kuljetusalustaa tutuksi niin yrittäjille kuin asukkaillekin. Kyytiin2 säestää mukana, koska kuljetustoiminta ja paikallisuus ovat myös sille tärkeitä.


Mysteerien ratkaisuun voi osallistua seuraamalla Kyytiin2 ja Vaste -hankkeiden erilaisia verkkosisältöjä. Mysteeritehtävät julkaistaan aina molempien hankkeiden kotisivuilla ja Facebook-sivuilla, mutta ratkaisujen etsimiseksi voi joutua tekemään etsintätyötä vähän laajemmin – esimerkiksi taustaorganisaatioiden verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, ja saattaa joissakin mysteereissä joutua jalkautumaan jopa luontoonkin.


Ratkaisun lopputuloksena on linkki lomakkeelle, johon voi jättää yhteystietonsa. Nopeimmalle toimitetaan VastePiste -pakettiautomaatin avauskoodi ja kysytään samalla, mikä VastePiste olisi vastaanottajan kannalta helpoin. VastePiste -pakettiautomaatteja on Kokkolassa Minimanissa ja Port Towerissa, Kaustisen K-marketissa, Toholammin K-marketissa ja Alaviirteen NS-talolla. Osallistua saa jokaiseen mysteeriin, joten fiksu salapoliisi voi kahmia joulun iloksi useammankin palkinnon.


Vaste ja Kyytiin2 toivottavat kaikki ikään katsomatta tervetulleiksi ratkomaan jouluisia mysteereitä ja voittamaan hienoja palkintoja paikallisilta yrittäjiltä.


Joulusta on tulossa pakettikuljetusten näkökulmasta ennätyksellinen


Koronasta johtuen ihmiset eivät ole voineet tavata toisiaan niin paljon kuin yleensä. Samaan aikaan joillakin on säästynyt rahaa esimerkiksi ulkomaanmatkojen pois jäännistä. Tästä johtuen odotetaan, että joulun pakettirumbasta on tulossa ennätyksellinen. Vaste ja Kyytiin2 muistuttavat, että Keski-Pohjanmaan sisällä lähetettävät paketit kulkevat kätevästi Vaste-kuljetusalustan kautta paikallisten kuljetusyritysten kuljettamina. Hankkeet ovat Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamia Keski-Pohjanmaan Liiton hankkeita. Vaste-hanketta toteuttaa Centria Ammattikorkeakoulu ja Kyytiin2 -hanketta Kaustisen seutukunta.


 


Lisätietoja:


Tomas Luoma, Kyytiin2 -hanke, tomas.luoma@kaustisenseutukunta.fi, 040-142 4257


Janne Känsäkoski, Vaste-hanke, janne.kansakoski@centria.fi, 040-630 9890


   
Seuraa meitä somessa: