Smart Factory 20.-22.11. Jyväskylässä

 


Centrian TKI-osasto osallistui ensimmäistä kertaa järjestettyihin Smart Factory –messuihin Jyväskylässä 20.-22.11. Tapahtuman teemoja olivat mm. robotiikka, teollinen internet, digitaalinen tuotekehitys sekä kyberturvallisuus. Vastaavat teemat ovat Centrian digitalisaatio- ja tuotantoteknologia-tiimien työssä tärkeitä. Centrian Biline-, Serviisi- ja XNet-hankkeet edustivat kyseistä toimintaa yhteisellä osastolla.


Centria TKI-osastolla esiteltiin robotiikkaa, kollaboratiivisten eli ihmisen kanssa yhteistyötä tekevien robottien kautta. Varastorobotti kulki käytävillä ihmisten joukossa herättäen paljon mielenkiintoa ja kysymyksiä. Käsirobotilla esiteltiin konenäön hyödyntämistä robotiikassa; robotti tunnisti tilatun karkkilaatikon sen koon perusteella ja toi toivottuun pisteeseen. Robottien käyttökohteet vaihtelevat terveydenhuollosta ja teollisuushalliin, ja uusia kohteita haetaan Serviisi-hankkeessakin jatkuvasti.


 


Digitalisaation osalta esiteltiin mm. Biline-tilannekuvaa, navetassa hyödynnettävää aktiivisuusmittausta ja erilaisia sensoreita sekä dronea. Monenlaiset turvallisuuteen ja teolliseen internetiin liittyvät ratkaisut herättivät kiinnostusta ja hyvää keskustelua.


Messujen yhteydessä ja niiden ohella järjestettyjen FinnMateria-messujen alueella saatiin kuulla myös mielenkiintoisia puheenvuoroja ja tietoiskuja alan huippuammattilaisilta.


Kiitämme lämpimästi messujen järjestäjiä, näytteilleasettajia ja puhujia sekä tietenkin suurin kiitos vierailijoille!


Lue virallinen Jyväskylän Messut Oy:n tiedote tästä: http://smart-factory.fi/wp-content/uploads/2018/11/SmartFactory-ja-FinnMateria_lopputiedote-1.pdf


   
Seuraa meitä somessa: