Hankkeen tausta

Keväällä 2018 Centria AMK toteutti yhdessä Pietarsaarenseudun kehittämisyhtiö Concordian kanssa yhteisen hankkeen "Yritysten TKI-hankkeiden Buustausmallin kehittäminen". Hanke oli Pohjanmaan liiton rahoittama. 

Hankkeen taustalla oli se tosiasia että Pietarsaaren seudun PK-yritykset hakevat suhteellisesti vähän valtiollista rahoitusta innovaatio- ja kansainvälistymishankkeisiinsa. 

Hankkeessa autoimme Pietarsaaren seudun pienyrittäjiä hakemaan rahoitusta innovaatioprojekteihinsa. Ajatuksena oli kehittää malli jolla esim. yritysneuvojat voivat tehokkaammin auttaa PK-yrityksiä luomaan uusia innovaatiohankkeita.

Toimenpidelista/aikataulu:

1. Concordia rekrytoi yrityscaset sekä järjesti ensimmäisen TKI-yritysrinkitapaamisen sekä markkinoi sitä. Tapaamisessa Concordia ja Centria kartoittaa yritysten konkreettisia hanketeemoja.

2. Centria suunnitteli ensimmäisen TKI-buustiprosessin ja järjesti testaustilaisuuden Concordian tiloissa. 

3. Concordia järjesti toisen TKI-yritysrinkitapaamisen jota on kehitetty kokemuksilla edellisestä.

4. Concordia järjestiu kolmannen TKI-yritysrinkitapaamisen jota on kehitetty kokemuksilla edellisestä.

5. Centria järjesti toisen TKI-buustiprosessin testauksen Campus Allegrossa.

 

Tulokset

TKI-yritysrinki tapaamiset menivät hyvin. Tapaamisissa oli kiitettävästi porukkaa. Selkeästi on olemassa tarve tavata yhdessä eri yrittäjien luona, tarvetta oli myös lisätiedolle liittyen innovaatio-rahoitukseen.
TKI-boost malli ei ollut sitä mitä asiakkaat, eli PK-yrittäjät, tarvitsivat. Tilaisuuksiin tuli erittäin vähän ilmoittautumisia. Suurin tarve vaikuttaa olevan tietouden lisäämiselle sekä ruotsinkieliselle markkinointimateriaalille. Tätä varten tehtiin kaksi markkinointi- ja esittelyvideota jotka liittyivät innovaatiorahoituksen hankkimiseen. 

 

Yhteystiedot

Sebastian Widjeskog, 040-8258996, Centria AMK, Projektipäällikkö

Johanna Österberg-Högstedt, Utvecklingsbolaget Concordia Ab

 

 


   
Seuraa meitä somessa: