3D-lasermittauspalvelu

 

Tehosta toimintaasi 3D-mittauksilla osana suunnittelua, mallinnusta, dokumentointia tai rutiinimittauksia

Käytössämme on Leican ScanStation 2 -Laserkeilain, jolla tuotetaan tarkasteltavasta kohteesta kolmiulotteinen mittausaineisto, joka voidaan sijoittaa tarvittaessa haluttuun koordinaatistoon. Jokaisella mittauspisteellä on koordinaattitieto keilauskohdan suhteen sekä todellisuutta vastaava väritieto (RGB). Mittauspisteiden tiheys voidaan määrittää tarpeen mukaan keilauskohdan eri kohteille. Aineistoa tuotetaan useista eri keilauskohdista, jotka yhdistämällä saadaan aikaiseksi kolmiulotteinen mittausaineisto monimutkaisestakin kohteesta.

Tuotetun mittausaineiston tietoja voidaan hyödyntää mm. maa-alueen käytön suunnittelussa, rakennettavan kohteen rakennusaikaisissa mittauksissa, saneerausrakentamisen suunnittelussa, mallintaa rakennuksia aineiston pohjalta, laitehallien suunnittelussa, dokumentoinnissa, markkinoinnissa, kaivosteollisuudessa, luoda virtuaalimaailman objekteja, yritysesittelyyn sekä yrityksen sisäiseen kouluttamiseen.

 

Videossa on tuotettu Ylivieskan keskustassa olevan myllyn ja sen ympäristöstä mittausaineisto työpäivässä. Tuotetun mittausaineiston voi tallentaa useassa eri tiedostomuodossa, joka mahdollistaa aineiston viennin haluttuun ohjelmistoon. Kolmiulotteista mittausaineistoa voidaan tuottaa, kun ympäristön lämpötila on yli 0 °C.

Tutustu myös 3D mittaustuotteeseemme, joka on käytännöllinen ratkaisu pienempien kohteiden, kuten koneiden tai laitteen osien, mallinnukseen.

Referenssit

Oulu 3D, Oulun kaupunki ja Ylivieskan kaupunki

Yhteystiedot

Jani Rättyä
Palvelupäällikkö
044 449 2577
jani.rattya@centria.fi 

Hyödynnä Tekesin innovaatioseteli - lue lisää!


   
Seuraa meitä somessa: