Digitalisaatiolla kilpailukykyä KEKO-koulutus

Koulutus alkaa
16.5.2017
Koulutus päättyy
8.11.2017
Haku alkaa
27.3.2017
Haku päättyy
15.6.2017
Opetuskieli
Suomi

Opintojakson yleiskuvaus

Aika:  16.5.-8.11.2017, kesto 120 pv.
Paikka:
Tietopuolinen opetus: Ylivieska, Centria-ammattikorkeakoulu, Vierimaantie 7, Ylivieska. 
Koulutuksen numero: 671991
Hakeminen:
7.5. mennessä TE-toimiston kautta; http://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/
Huom! Hakuaikaa jatkettu!

Infotilaisuus: ke 12.4. klo 13.30 Centria-ammattikorkeakoululla, Ylivieskassa, Vierimaantie 7. Tervetuloa! Mahdollisuus myös seurata infoa etäyhteydellä. Ilmoittaudu 11.4 mennessä paula.oja@centria.fi

Oletko kiinnostunut hyödyntämään digitalisaatioon mahdollisuuksia? Haluatko kehittyä digitalisaatio-osaajana? Yhteiskunta on digitalisoitumassa vauhdilla ja tämä koulutus tuo työnhakijoille uutta työelämässä vaadittavaa osaamista. Digitalisaatio ei ole pelkästään tuotteiden ja palvelujen sähköistämistä, vaan myös toimintatapojen uudistamista ja asioiden tekemistä uudella tavalla.Työssäoppiminen voi liittyä esim. tuotannon kehittämiseen, 3D-suunnitteluun, ICT-alan sekä markkinoinnin tehtäviin taustasi riippuen. Kouluttaja vastaa työssäoppimispaikan hankinnasta. 

Digitalisaatiolla kilpailukykyä on KEKO-koulutus eli pk-yritysten kehittämiskoulutus, jossa yhdistetään yritysten kehittämistarpeet ja korkeakoulututkinnon suorittaneiden työnhakijoiden osaaminen. Koulutuksen avulla lisätään digitalisaatio-osaamista.

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija tunnistaa digitalisaation mahdollisuuksia kilpailukyvyn kehittämisessä ja saa työkaluja digitalisaation hyödyntämiseen työelämässä. Tavoitteena on työllistyä alan työtehtäviin.

Kohderyhmä
Koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti korkeakoulututkinnon suorittaneet teknisen tai kaupallisen alan TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen. Koulutukseen pääsyn edellytyksenä on, että opiskelijalle löytyy sopiva työssäoppimispaikka.

Koulutuksen toteutustapa
Koulutuksen kokonaiskesto on 120 päivää, josta tietopuolinen koulutus 25 päivää henkilökohtaisen suunnitelman mukaan ja työssäoppiminen 95 päivää.

Koulutuksessa on tiedossa valmiita työssäoppimispaikkoja yrityksissä! Yritykset hakevat tekijöitä mm. tuotannonohjaukseen, prosessien kehittämiseen, verkkomarkkinointiin, pilvipalvelun kehittämiseen, softaan, robotiikkaan, 3D –suunnitteluun/PMS sekä 3D –visualisointiin.

Koulutuksen sisältö
Koulutukseen sisältyy seuraavat henkilökohtaisen suunnitelman mukaan valittavat osa-alueet:
- Digitalisaation mahdollisuudet ja hyödyntäminen
- Digitalisaatio eri toimialoilla
- Asiakastyön ja kansainvälisen toiminnan osaaminen digitalisaatiossa
- Kyberturvallisuus
- Digitaalinen suunnittelu ja valmistus
- Lean digitalisessa tuotannossa ja palveluissa (mm. teollinen internet, big data)
- Liiketoimintaosaaminen
- Yrittäjyys
- Työnhakuvalmennus
- Työssäoppiminen 95 pv

Koulutuksen alussa on 15 päivää kaikille yhteisiä opintoja ja opiskelijat lähtevät työssäoppimaan yrityksiin. Työssäoppimisessa tehdään yritykseen digitalisaatioon liittyvä kehittämistehtävä. Työssäoppimisen aikana on valinnaisia tietopuolisia koulutuspäiviä, joilla tuetaan kehittämistehtävän tekemistä. Koulutukseen sisältyy myös työnhakuvalmennus.

Lisätietoja
Centria-ammattikorkeakoulu:
koulutuspäällikkö Paula Oja puh. 044 4492 721 paula.oja@centria.fi

TE-palvelujen lisätiedot:
Koulutusneuvonta 0295 020 702 facebook.com/koulutusneuvonta http://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/

Seuraa meitä somessa: