Tuotemoduloinnin työpaja

Koulutus alkaa
23.9.2021
Koulutus päättyy
23.9.2021
Haku alkaa
11.12.2020
Haku päättyy
15.9.2021
Hinta
220 € (+alv 24 %)
Opetuskieli
Suomi

Opintojakson yleiskuvaus

Centria tutkimus ja kehitys, YTEK Ylivieskan kehityspalvelut ja Pivota Modular järjestävät yhteistyössä tuotemoduloinnin työpajan yrityksille

Tuotemoduloinnin työpaja on yrityksille suunnattu valmennus, jossa simuloidaan yrityksen tuotekehitystä ja perehdytään modulaarisiin tuoterakenteisiin. Työpajassa perehdytään tuotemoduloinnin periaatteisiin, työkaluihin ja vaikutuksiin. Osallistujat testaavat erilaisia tuoterakenteita ja arvioivat niiden vaikutuksia yrityksen eri toimintoihin modulointipelin avulla. Pelin kulkuun kuuluu tietoiskuja ja keskusteluja sekä erilaisten tuoterakenteiden simulointia. Ratkaisujen vaikutukset kustannuksiin, läpimenoaikoihin, tuotekehityksen tehokkuuteen ja laatuun arvioidaan keskeisten tunnuslukujen pohjalta.

Kohderyhmä
Työpaja on suunnattu yritysten johdolle sekä myynti-, suunnittelu-, tuotanto- ja aftersales -toiminnoista vastaaville henkilöille sekä muille tuotemoduloinnista kiinnostuneille.

Tavoite
Tavoitteena on lisätä tuotemoduloinnin periaatteiden, työkaluja ja vaikutusten ymmärrystä sekä mahdollisuuksia omassa yrityksessä ja tuotekehityksessä.

Hyödyt
Tuotemoduloinnilla voidaan mm. parantaa kannattavuutta ja laatua, tehostaa suunnittelua ja tuotekehitystä, kehittää tuotantoa, lyhentää toimitusaikoja sekä lisätä myyntiä. Tuotteiden moduloinnissa tuote jaetaan rakenneosiin, moduuleihin, jota yhdistelemällä kootaan nopeasti kuhunkin asiakastarpeeseen sopiva tuote. Modulit ovat valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia ja niihin liittyvät kaikki sarjatuotannon edut. Lopputuote kootaan näistä moduleista, vaihtelevatkin asiakastarpeet voidaan tyydyttää yksilöllisesti. Modulaarisista tuoterakenteista on myös merkittävää hyötyä, vaikka tuotteita ei muunneltaisikaan asiakaskohtaisesti. Työpajassa testataan erilaisia tuoterakenteita ja opitaan ymmärtämään ratkaisujen vaikutuksia. Lisätietoa tuotemoduloinnista: http://www.pivota.fi/33280

Aika
To 23.9.2021 klo 8.30-16

Sisältö ja toteutustapa
Työpaja toteutetaan ModulMatch modulointipelin avulla, jolla simuloidaan tuotemodulointia. Peli on jaettu neljään kierrokseen, joilla esitetään havainnollisesti, kuinka erilaiset tuotemoduloinnin toteutukset vaikuttavat yrityksen toimintaan. Nämä kierrokset ovat lähtökohtana keskustelulle ja oppimiselle. Pelistä pidetään kirjaa ja numeeriset tulokset auttavat keskusteluissa. Pelillä simuloidaan erilaisia tuotemoduloinnin toteutuksia ja niiden sopivuutta erityyppisiin businessmalleihin.

Pelin kulku

1. Kierros: perinteinen
- Tuotteen kehittäminen ja valmistaminen annetuilla reunaehdoilla käyttäen demoesineitä ja – materiaaleja.

2. Kierros: modulointi
-  Tietoisku: moduloinnin periaatteet
-  Tuotekehitystehtävä annetuilla reunaehdoilla

3. Kierros: moduloinnin systematiikka
- Tietoisku: moduloinnin systematiikka ja tavoitteet
- Systemaattisen menetelmän simulointi annetuilla reunaehdoilla

4. Kierros: uuden tuotteet kehittäminen
Loppuyhteenveto ja loppukeskustelu

Paikka
Centria-ammattikorkeakoulu, Vierimaantie 7, Ylivieska

Hinta
220 € /hlö (+alv 24%). Hinta sisältää koulutuksen, jaettavan materiaalin, kahvit ja lounaan.

Kouluttaja
Ilkka Klemetti, Pivota Ky, puh. 040 545 3044, ilkka.klemetti@pivota.fi

Työpajan vetäjä Ilkka Klemetti, DI, on yksi Suomen eturivin tuotemoduloinnin asiantuntijoista. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus yrityksien tuotekehityksestä ja sen vaikutuksista liiketoimintaan. Niinpä Ilkalla on ainutlaatuista ammattitaitoa ja näkemystä, jonka avulla hän tuo koulutukseen konkreettisia esimerkkejä, ongelmia ja niiden ratkaisuja.

Ilkka kertoo: "ModulMatch-työpajan harjoituksien avulla saadaan nopeasti ja havainnollisesti esiin tuotekehityksen vaikutukset liiketoimintaan. Pitkä kehitysprosessi tiivistettynä yhteen päivään."

Ilmoittautuminen
alla olevan linkin kautta

Lisätiedot
koulutuspäällikkö Paula Oja, p. 044 4492 721, paula.oja@centria.fi
koulutussihteeri Riikka Store, p. 044 7250 402, riikka.store@centria.fi

Peruutusehdot
Ilmoittautumisen voi perua maksutta 15.9. mennessä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme 50% osallistumismaksusta. Peruuttamattomasta koulutuspaikasta veloitamme koko koulutuksen hinnan. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Seuraa meitä somessa: