Uusiutuvan energian kuntakatselmus -Webinaari

Opetuskieli
Suomi

Opintojakson yleiskuvaus

Uusiutuvan energian kuntakatselmus kartoittaa uusiutuvan energian lisäämismahdollisuudet ja on apuna tulevaisuuden toimenpiteiden suunnittelussa. Kuntakatselmus sisältää energiakäytön nykytilan ja energiataseen, sekä uusiutuvan energian potentiaalin selvittämisen alue- tai kuntatasolla.  Uusiutuvan energian kuntakatselmuksella edistetään energia- ja ilmastosopimusvelvoitteiden toteuttamista.

Kuntakatselmuksessa voidaan mm. tarkastella:
- Energian varastointimahdollisuuksia
- Biokaasun alueellista potentiaalia
- Teollisuuden hukkalämmön hyötykäyttöä
- Tuuli- ja aurinkoenergian mahdollisuuksia.

Kohderyhmä
Kunnat ja alueelliset yhdistykset (esimerkiksi kyläyhdistykset) ja niiden tekniset toimihenkilöt tai kiinteistöistä / energian käytöstä vastaavat henkilöt.

Webinaari toteutetaan Skype for business -yhteydellä, johon tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden ja kuulokkeet sekä mielellään mikrofonin.

Kouluttaja
Centrian energiatehokkuuden asiantuntija Simo Mäenpää. TKI-asiantuntija Simo Mäenpään voi löytää Kokkolan tai Ylivieskan toimipisteestä. Simo on tuotantotalouden sekä sähkö- ja automaatiotekniikan, insinööri (AMK) ja hänellä on pätevyydet tehdä energiakatseluksia sekä Uusiutuvan energian kuntakatselmointeja. Erityisenä mielenkiintona hänellä on soveltaa Lean-ajattelua energia-asioihin.   


Lisätiedot
Simo Mäenpää, p. 040 6482 160, simo.maenpaa@centria.fi
Koulutuspäällikkö Kirsi Vuotila, +358 40 6324 341, kirsi.vuotila@centria.fi


Tutustu myös Centrian Energiatehokkuuspalveluihin

 Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

Seuraa meitä somessa: