Workshop i att filma och editera video

Koulutus alkaa
18.3.2021
Koulutus päättyy
25.3.2021
Haku alkaa
8.1.2021
Haku päättyy
8.3.2021
Hinta
175€ /person (+moms 24%)
Opetuskieli
Ruotsi

Opintojakson yleiskuvaus

Detta är en tvådagars workshop för nybörjare i Jakobstad. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller kunskap inom video.

Workshop 1
Under första dag lär vi oss hur man filmar högkvalitativa videoklipp med den egna smarttelefonen. Vi lär oss bland annat hur man beaktar omständigheter och belysning på inspelningsplatsen för bästa resultat och hur olika rutiner i inspelningsskedet påverkar den senare editeringen. Vi går också igenom hur videoinspelningens kvalitet kan höjas märkbart med hjälp av små tricks eller billiga tillbehör. Deltagarna får som hemläxa att filma korta klipp inför workshops andra del.

Workshop 2
Vi överför det filmade materialet från telefonen till datorn och in i editeringsprogrammet Screencastomatic, där deltagarna får lära sig olika funktioner såsom att avlägsna onödiga sekvenser från videon, förena två videoklipp och lägga till bilder, textskyltar och bakgrundsmusik. Vi går också igenom hur videon sparas och publiceras.Tidtabell
18.3. klo 13-15.00
25.3. klo 13-15.30

Pris
175€ /person (+moms 24%)

Plats
Campus Allegro, Runebergsgatan 8, Jakobstad

Utbildare
Mathias Nylund, Centria yrkeshögskola
Mathias Nylund (FM) fungerar som koordinator inom olika projekt. Hans specialområden är att tillämpning av media och teknologi i undervisningen, språkinlärning med innovativa metoder, företagande och nätbaserad undervisning.


Anmälan
via länken nedan


Information
Utbildare Mathias Nylund, 040 8085 121, mathias.nylund@centria.fi
Utbildningschef Kirsi Vuotila, 040 632 4341, kirsi.vuotila@centria.fi
Utbildningssekreterare Riikka Store, 044 725 0402, riikka.store@centria.fi
 
Regler för annullering
Anmällninngar kan annuleras endast under anmälningstiden senast 8.3.2021. Därefter kommande annulleringar debiteras med 50% av kursavgiften. Icke annullerade anmälningar debiteras med kursavgiften i sin helhet. I händelse av förhinder kan utbildningsplatsen överföras till en annan person som arbetar i samma organisation.


Feedback:
" Jag är Yvonne Nynäs. Jag har varit på alla Rita Ahvenniemis utbildningar och rekommenderat vidare, så också flera andra har deltagit i dem. Jag har gått  dem på svenska i Jakobstad.

Sedan var jag nyligen på Mathias Nylunds kortkurs i videofilmning- och editering. Den kursen var spännande, gav mej insikt i saker jag inte kunde från tidigare. 

Jag valde Centria för Centria hade lämpliga kurser.

Erfarenheterna från båda ovanstående kurser är enbart positiva. Mycket har att göra merd att både Rita och Mathias är toppen lärare och inspirerande. För mej var det också trevligt att kurserna var på svenska.

Jag använder mina kunskaper från Ritas kurser varje dag i mitt jobb som psykoterapeut. Jag har familje-,kognitiv och EMDR terapeututbildning, men verktygsbacken har jag fått av Rita i NLP:n, MM och relaxationsutbildningen.

Mathias kurs ligger på planeringsstadiet, alltså vad den kan användas till. Det är ju skriande brist på psykoterapeuter, kanske kommer jag att försöka hitta på något självhjälpsmaterial. Märkte dock att min dator inte har kapacitet, så tyvärr kan jag inte använda mej av mina kunskaper just nu. "

Apply to

Seuraa meitä somessa: