Centrian tietoturvaosaaminen tukee yritysten toimintaa

Benny Strömbergin mukaan kustannukset olivat pienet verrattuna hyötyyn, jonka yritys sai. Kuva: Laura Palovuori

ICT-johtaja Benny Strömberg LKI Käldmanilta kertoo, että SecuBot-projektin myötä yrityksen sisäverkkoon on tehty haavoittuvuusskannauksia. - Skannauksissa löytyi haavoittuvuuksia, niin kuin varmasti kaikista verkoista löytyy. Skannauksien jälkeen saimme toimenpidesuositukset ja niiden mukaan oli helppo toimia ja lähteä sulkemaan avoimia reikiä ja tietoturva-aukkoja, Strömberg toteaa.

Pännäisissä sijaitseva LKI, joka valmistaa automaatioratkaisuja levyntyöstökoneisiin, on juuri siirtynyt japanilaisen AMADA HOLDINGSin omistukseen. LKI oli alun perin perheyritys, joka perustettiin vuonna 1979. LKI:n ja AMADA:n välinen yhteistyö on kasvanut 90-luvun puolivälistä lähtien. Huipennuksena tälle yhteistyölle AMADA:sta tuli LKI:n osakas vuonna 2009. Tällä hetkellä yrityksellä on 150 työntekijää Pännäisissä, 15 henkilöä Lövössä Pedersöressä ja 7 henkilöä Lappeenrannassa. Liikevaihto on noin 35 miljoonaa. Yritys toimii maailmanlaajuisesti, eniten automaatioratkaisuja menee Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

- Kun yrityksen IT-osasto on pieni, jää testaukset helposti tekemättä. Asiat, jotka eivät näy, jäävät vaille toimenpiteitä. Tavallisesti niihin reagoidaan vasta, kun vahinko on jo sattunut, Benny Strömberg pohtii.

SecuBot-projekti on kasvattanut yrityksen osaamista, mutta projektista on ollut muutakin hyötyä. - Projektin myötä olemme solmineet tärkeitä kontakteja lähiseudulta. Luulen, että projekti hyödyttää koko aluetta, Strömberg kommentoi. Hän pitää projektissa toimivan ohjausryhmän ja teknisen ryhmän kokouksia tärkeinä.

Lisätiedot:
TKI-asiantuntija Laura Palovuori, p. 040 626 0028, laura.palovuori@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: