Siltasuunnittelun kansainvälinen opiskelijatyöpaja alkoi Ylivieskassa järjestetyllä intensiiviviikolla. Intensiiviviikon tavoitteena oli kehitellä ryhmissä ensimmäiset luonnokset silloista, esitellä ja arvioida ne sekä valita seuraavassa vaiheessa jatkotyöstettävät sillat. Centrian ja Zvolenin opiskelijat olivat mukana koko viikon. Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat olivat mukana Kuhmossa ja muutoin Skypen välityksellä.

Intensiiviviikko alkoi seminaaripäivällä, jossa luennoimassa kävivät puu- ja siltarakentamisen asiantuntijoita Suomesta ja Ruotsista. Luentoaiheina oli esimerkiksi suomalainen siltakulttuuri, Pohjois-Ruotsin puusillat ja Suomen siltarakentamismääräykset. Tietoa saatiin kattavasti tulevia siltasuunnitelmia varten.

 

Arkkitehti Jussi Tervaoja (Arkkitehtitoimisto Jussi Tervaoja Oy) kävi luennoimassa puusilloista ja siltojen suunnittelukilpailuista (Kuva: Elena Farkasova)

 

 

Suunnittelupäällikkö Toni Kekki (A-insinöörit) luennoi rakentamismääräyksistä. Kekin neuvo opiskelijoille: "Olkaa omaperäisiä!" (Kuva: Elena Farkasova)

 

Seuraavana päivänä vuorossa oli siltojen sijoituspaikkojen kuvausta ja ryhmätöitä. Opiskelijat saivat suunnitelmansa hyvin alulle joka ryhmässä.

 

Sillanpaikkojen kuvausta. (Kuva: Elisa Saarela)

 

Ryhmätyöskentelyä Centrian tiloissa. (Kuva: Elisa Saarela)

 

Intensiiviviikolle kuulunut reissu Kuhmoon toi varmasti opiskelijoille ja muille mukana olleille hyvää infoa siitä, mitä CLT on ja miten CLT:llä rakentaminen onnistuu. Kuhmossa ohjelmaan kuului ryhmätyöskentelyn lisäksi CLT-tehtaan ja Kantolan puuteollisuusalueen esittelyt sekä vierailut CLT-tehtaalla ja CLT:stä valmistettavan Tuupalan koulun rakennustyömaalla.

 

Tutustumista CLT-rakentamiseen. (Kuva: Elisa Saarela)

 

Siltaluonnosten esittelyä. (Kuva: Elisa Saarela)

 

Viikon lopuksi opiskelijat viimeistelivät siltaluonnoksensa ja kokosivat niistä esitykset, jotka esiteltiin perjantai-iltapäivänä. Esitelmistä valittiin jatkotyöstettävät sillat, joita opiskelijat käsittelivät seuraavalla viikolla järjestetyllä Zvolenin intensiiviviikolla.


   
Seuraa meitä somessa: