Centria 5G-verkko

 

Centrian testiverkkoympäristö on täysin toimiva mobiiliverkkoympäristö, jota on käytetty useissa julkisissa kokeiluissa. Verkkoympäristö on kehittynyt jokaisen kokeilun kysynnän mukaan. Testiverkkoympäristö on heterogeeninen verkko, joka on rakennettu käyttäen kaupallisia laitteisto- ja ohjelmistokomponentteja. Testiverkkoympäristö sijaitsee Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla. Testiverkkoympäristö kattaa Ylivieskan kaupungin keskustan alueen makrosoluilla. 

 

Centrian ryhmällä on pitkäaikainen kokemus uusien teknologioiden käyttöönotossa kenttäkoeympäristössä. Ryhmä on suorittanut useita teknologia, algoritmi, testaustyökalu, järjestelmä ja sovellustason demonstraatioita. Centrian ryhmällä on maailmanluokan tietoa ja käytännöllisiä taitoja erilaisista kokeiluista ja laajojen mobiiliverkkojen konfiguroinnista, jonka lisäksi että se ylläpitää ja rakentaa mobiiliverkkoja.

 

Tässä hankkeessa yhdistyvät Centrian mobiiliverkon tietämys ja ympäristö, joita voidaan asiantuntevasti yhdistää esimerkiksi 3D, virtuaalisen valmistuksen ja robotiikan alustoihin. Hanke käsittää keskeiset toimijat älykkäiden 3D-mittausjärjestelmien kehittämiseen 5G-tarpeisiin, mutta ottaen huomioon myös muut näkökulmat, kuten viranomaiset ja meteorologiset näkökohdat.

 

Projekti käyttää hyväksi ja edelleen kehittää aikaisempien CORE/CORE+/CORE++ -hankkeiden testiverkkoympäristöä. Testaamistoiminta jatkaa uusien ja ketterien menetelmien kehittämistä kokeellista käyttöä varten johtamalla peräkkäisiä julkisia demonstraatioita uusilla piirteillä. Centrian 5G-verkko esitellään yksityiskohtaisesti 5GTN+ -hankkeen sivuilla.

 

 

 


   
Seuraa meitä somessa: