Boliden lahjoitti 20 000 euroa Centrialle

Boliden Kokkola on lahjoittanut Kokkolassa toimivalle Centria-ammattikorkeakoululle 20 000 euroa. Lahjoitus on suunnattu tekniikan koulutusalalle.

- Sinkkitehtaan kannalta on tärkeää, että saamme töihin ammattitaitoista ja osaavaa työvoimaa eri koulutusasteilta. Paikallinen ammattikorkeakoulu on meille luonteva kumppani, jonka toimintaa haluamme tukea. Ammattikorkeakoululla ja sen opiskelijoilla on iso merkitys koko alueen vetovoiman kannalta, Boliden Kokkolan henkilöstöjohtaja Tarja Halonen sanoo. 

Centrian rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki kiittää Bolideniä lämpimästi merkittävästä lahjoituksesta ja rakentavasta yhteistyöstä.

- Boliden on meille tärkeä yhteistyökumppani tekniikan koulutuksen saralla ja näin mittava lahjoitus merkitsee Centrialle paljon. Lahjoitetun summan käytämme Bolidenin toiveiden mukaisesti tekniikan koulutuksen kehittämiseen. Kaikkien osapuolien etu on, että teknologian huippuosaamisen saatavuus alueellamme säilyy jatkossakin, Ristimäki toteaa. 

Ammattikorkeakoulusta valmistuneet insinöörit sijoittuvat sinkkitehtaalla tyypillisimmin esimies- ja asiantuntijatehtäviin. Tuotanto-osastojen lisäksi Centriasta valmistuneita AMK-insinöörejä työskentelee koulutuslinjasta riippuen myös kunnossapidossa ja tukitoiminnoissa. Tehtaan tukitoiminnat työllistävät myös monia Centriasta valmistuneita tradenomeja.

Centrian lisäksi Boliden Kokkola tekee yhteistyötä myös muiden paikallisten ammattiin valmistavien oppilaitosten eli yliopistokeskus Chydeniuksen ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kanssa. Oppilaitosten kautta sinkkitehtaalle tulee vuosittain huomattava määrä kesätyöntekijöitä, harjoittelijoita ja opinnäytetöiden tekijöitä.

Boliden Kokkola työllistää Kokkolassa 540 henkilöä. Tulevana kesänä tehtaalle palkataan noin 120 kesätyöntekijää.

Lisätietoja:
henkilöstöjohtaja Tarja Halonen p. 040 586 0188, tarja.halonen@boliden.com
rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki p. 044 725 0310, kari.ristimaki@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: