Centria Bulletin 2/2018 – teemana yhteisöllisyys

Centria-ammattikorkeakoulun verkkolehden Centria Bulletinin vuoden toinen numero on julkaistu. Lehden artikkeleissa esitellään jälleen monipuolisesti Centrian opetus-, tutkimus- ja kehitys- sekä asiantuntijatyötä. Toukokuun numeron artikkeleiden kantavana teemana on yhteisöllisyys.

Centria Bulletin 2/2018

Yhteisöllisyyttä ja osallisuutta kehitetään Siikajoen Mitä sinulle kuuluu –hankkeessa, josta Paula Santapakka hanketiimeineen kertoo. Vesa Nuorva pohtii luterilaista työmoraalia – onko se niin ankaraa ja hymytöntä kuin yleensä ajatellaan?

Eija Huotarin ja Hubert Spizin artikkelissa kuvataan työelämätaitojen opetusta luovilla menetelmillä. Lena Segler-Heikkilä valottaa monialaista ja paljon erilaisia oppimiskokemuksia tarjonnutta Lumikki-satunäytelmäprojektia.

Vesa Nuorva luotaa toisessa artikkelissaan Raudaskylän yhteisöpedagogikoulutuksen historiaa Raudaskylässä ja katsahtaa koulutuksen tulevaisuuteen sen siirtyessä Kokkolan kampukselle syksyllä 2018. Marko Forsell kollegoineen eri ammattikorkeakouluista esittelee kyselyä, jossa selvitettiin YAMK-opiskelijoiden kokemuksia verkko-opinnoista.

Centrian hanketoiminnan yhteisöllisyyttä valottavat Tarja Mäkitalon, Leena Toivasen ja Marika Hautalan sekä Hanna Lahnalammen artikkelit varhaiskasvatuksen sekä nuorten työllistymisen näkökulmista. Heidi Kaartisen ja Marika Hautalan artikkelissa kerrotaan Centrian tutkimus- ja kehitystoiminnan yritysyhteistyöstä. Leena Toivasen toisessa artikkelissa esitellään tuotekehityksen joukkovoimaa.

Ilpo Hautala ja Paula Oja kertovat, miten Centria voi tukea yrityksiä pilvipalveluiden käyttöönotossa. Rainer Björk kuvaa tietosuojauudistuksen vaikutuksia yritysten ja organisaatioiden toimintaan. Päivi Toikkanen kertoo Talonpojankadun kampuksen kirjaston suunnittelun vaiheista.

Centria Bulletinin seuraava numero ilmestyy syyskuussa 2018.

Lisätietoja: tietopalvelupäällikkö Hanna-Riina Aho p. 044 725 0061, hanna-riina.aho@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: