Centria edelläkävijöiden joukossa digitaalisten ratkaisujen käytössä

Centria-ammattikorkeakoulu on mukana Helsingissä järjestettävässä kansainvälisessä Dare to Learn –oppimistapahtumassa. Centria esittelee case-studyn digitaalisten ratkaisujen mahdollistamasta opintopolusta kemiantekniikan koulutusohjelmassa.

- Tämä Centrian kemiantekniikan koulutuksessa kehitetty opintopolku on ainutlaatuinen esimerkki siitä, miten monipuolista ja syvää yhteistyötä oppilaitos ja yritys voivat tehdä, kuvailevat lehtori Laura Rahikka ja päätoiminen tuntiopettaja Niina Grönqvist.

- Opiskelijat opiskelevat kirjaimellisesti työn ohessa, ja voivat näin jouduttaa myös omaa valmistumistaan. Uudenlaiset digisovellukset mahdollistavat teorian opettamisen etänä, ja opiskelijat voivat tallenteiden ansiosta opiskella joustavasti. Osa laboratoriotehtävistä ja muista käytännön harjoitustöistä tehdään yrityksen tiloissa, joten lähiopetusta ei tarvitse järjestää niin usein.

Verkko-opetus vaatii Rahikan ja Grönqvistin mukaan opettajilta erilaista suunnittelua ja valmistelua kuin perinteinen lähiopetus.

- Digitaaliset sovellukset ovat käteviä, mutta on tärkeä muistaa, etteivät ne poista lähikontaktin ja läsnäolon tarvetta. Siksi onkin tärkeää, että olemme tavoitettavissa ja tutor-opetteja vierailee yrityksellä opiskelijoiden luona säännöllisesti.

Suomen juhlavuonna ensimmäisen kerran järjestettävä Dare to Learn -tapahtuma kokoaa tiistaina ja keskiviikkona Kaapelitehtaalle 3000 oppimisesta innostunutta yritysten ja oppilaitosten edustajaa sekä päättäjiä. Tapahtuman tavoitteena on tarjota osallistujille täysin uudenlainen, interaktiivinen areena, jossa rakennetaan yhdessä oppimisen parempaa tulevaisuutta - pääosin erilaisten työpajojen kautta.

Tapahtuman järjestäjä on Sivistyskiihdyttämö ry ja suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.


Lisätietoja: Lehtori Laura Rahikka, laura.rahikka@centria.fi, p. 040 808 6622


   
Seuraa meitä somessa: