Centria järjestää toivotun rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijan koulutuksen

Centria-ammattikorkeakoulu ja Lapin ammattikorkeakoulu järjestävät Ylivieskassa rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijan henkilösertifiointiin valmentavan koulutuksen.

Valmentavan koulutuksen jälkeen henkilösertifioinnin vaatimusten täyttävien on mahdollista hakea VTT:ltä rakennusterveys- tai sisäilma-asiantuntijan henkilösertifikaattia. Ilman sertifikaattia ei voi toimia viranomaisten hyväksymänä asiantuntijana sisäilma- ja homeongelmiin liittyvissä asioissa.

Halutessaan voi suorittaa pelkästään sisäilma-asiantuntijan (SISA) valmentavan koulutuksen. Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) valmentavaan koulutukseen kuuluu myös sisäilma-asiantuntijan (SISA) valmentava koulutus. 

Valmentava koulutus on jaettu kolmeen osaa. A-osiossa perehdytään erilaisiin sisäilmaongelmien aiheuttajiin laboratoriomenetelmien avulla. B-osiossa opitaan rakentamistavoista ja rakenteiden ominaisuuksista. Lisäksi valmistaudutaan toimimaan asiantuntijana mahdollisissa ongelmatilanteissa ja perehdytään sopimustekniseen lainsäädäntöön. C-osiossa käydään läpi ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikkaa sekä opetellaan niihin liittyviä mittaus- ja tutkimusmenetelmiä.

Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) valmentavaan koulutukseen osallistuvat perehtyvät lisäksi syvällisemmin kuntoarvio- ja kuntotutkimusmenetelmiin, rakennetekniikkaan ja lainsäädäntöön. RTA-koulutukseen kuuluu lisäksi opinnäytetyön tekeminen.

Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijan henkilösertifiointiin valmentava koulutus alkaa toukokuussa 2019 ja päättyy joulukuussa 2019.

Muutamaan avoimeen paikkaan voi hakea 30. toukokuuta 2018 mennessä. 

Lue lisää koulutuksesta

Henkilösertifikaatit ja niiden vaatimukset: Rakennusterveysasiantuntija (RTA) / Sisäilma-asiantuntija


Lisätietoja:
Centria-ammattikorkeakoulu, Paula Oja p. 044 4492 721, paula.oja@centria.fi
Lapin ammattikorkeakoulu, Jyrki Huhtaniska p. 040 546 8856, jyrki.huhtaniska@lapinamk.fi

 


   
Seuraa meitä somessa: