Centria mukana Kokkola Material Weekillä 16.-18.11.2021

Jälleen on tarjolla komea kattaus kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian ajankohtaista tutkimusta ja kehitysnäkymiä. Tällä kertaa tapahtuma järjestetään hybriditapahtumana, joten osallistua voi joko paikan päällä tai verkossa. Viikko alkaa koko perheelle suunnatulla yleisötapahtumalla ja jatkuu erilaisilla teemapäivillä. Centria on mukana useiden TKI-asiantuntijoiden puheenvuorojen kera.

Tiistai 16.11.2021

Heidi Kanala-Salminen on kertomassa MinePro-hankkeesta, ensi syksynä alkavasta akkualan muuntokoulutuksesta ja keskustelemassa yhdessä KPEdun Sanna Tuukkasen kanssa kaivos- ja akkuteollisuuden tulevaisuuden tarpeista osaamisen ja työvoiman näkökulmasta.


Keskiviikko 17.11.2021

Leena Toivanen kertoo digitaalisen osaamisen yhteisöistä kiertotalousyhteiskunnassa.


Torstai 18.11.2021

Hajautetun energiatuotannon mahdollisuuksista maatiloilla kertoo Simo Mäenpää. Samana päivänä Leena Favén esittelee MoreNPBiz- ja NovelBaltic-hankkeissa tutkittuja biomassojen arvoaineita ja niiden mahdollisuuksia.

- Biomassasta voidaan ottaa esimerkiksi uuttamalla talteen arvokkaita yhdisteitä, joita hyödynnetään korkean lisäarvon tuotteiden, kuten kosmetiikan ja ravintolisien valmistamisessa. Näiden tuotteiden kysyntä on globaalia, ja toisaalta alueella ja Suomessa on sekä viljeltyjä erikoiskasveja että keruuraaka-aineita, joita ei vielä hyödynnetä riittävästi teollisessa valmistuksessa, Favén kertoo.

Hankkeissa on kehitetty arvokkaiden yhdisteiden talteenotto- ja laaduntodentamismenetelmiä, joita yritykset voisivat hyödyntää biomassan pk-mittakaavan liiketoiminnan kehittämisessä.

Koko ohjelmaan ja esiintyjäkaartiin pääset tutustumaan tapahtuman kotisivuilla: https://materialweek.fi/ohjelma-1/

Lisätietoja: TKI-päällikkö Tero Tuuttila, tero.tuuttila@centria.fi

 

 


   
Seuraa meitä somessa: