Centria onnistui yhteishaussa hienosti – insinöörikoulutuksessa komeaa kasvua

centriaamk yhteishaku amk

 

Tänään päättyneessä ammattikorkeakoulujen toisen hakuajan yhteishaussa Centria-ammattikorkeakouluun haki 884 ensisijaista hakijaa. Kaikkiaan hakijoita oli 2451. Ensisijaisia hakijoita oli viime kevään vastaavassa haussa 830, joten hakijamäärä nousi hienosti 6,5 prosenttia.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavia opiskelupaikkoja oli haussa tarjolla 415, joten yhtä aloituspaikkaa tavoittelee 1,9 ensisijaista hakijaa. Ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia opiskelupaikkoja oli 60, ja yhtä aloituspaikkaa kohti ensisijaisia hakijoita oli 1,58.

Kaikkiaan Centriaan hakijoita oli 5,16 aloituspaikkaa kohti. Centrian tarjonnassa oli tänä vuonna aiempaa enemmän monimuotokoulutuksia, ja ne kiinnostivat hakijoita selvästi. Monimuotokoulutukset keräsivät 2,59 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. 

Kaikista hakukohteista suosituin oli monimuotototeutuksena tarjottava sosionomikoulutus Ylivieskassa, jonka 35 aloituspaikkaan oli huikeat 243 ensisijaista hakijaa. Hyvän vastaanoton saivat myös monimuotokoulutuksena tarjottavat sähkö- ja automaatiotekniikan sekä tuotantotalouden koulutukset. Merkittävää on, että koko Centrian insinöörikoulutukseen oli ensisijaisia hakijoita yhteensä 173. Viime kevään 101 insinöörihakijasta määrä kasvoi siis jopa 71 %.

- Hakutulos on hyvä, ja erityisesti insinöörikoulutuksen hakijamäärän kasvu ilahduttaa! Esimerkiksi Kokkolassa järjestettävään tieto- ja viestintätekniikan koulutukseen oli 40 hakijaa 25 aloituspaikalle.  Ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohti oli tässä koulutuksessa 1,6 ja kaikkia hakijoita jopa 4,96, kertoo Centrian opintoasiainpäällikkö Mari Emmes.
- Alan työnantajat olivat kiitettävän aktiivisesti esillä kevään mittaan, mikä varmasti näkyy hakijoiden kiinnostuksessa. Lisäksi tekniikan alan monimuotokoulutus oli kokonaisuudessaan varsin vetovoimaista.

Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista hakijoita kiinnosti eniten Kokkolassa käynnistyvä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Ensisijaisia hakijoita oli tasan kolme aloituspaikkaa kohti.


Valtakunnantason vertailutietoja hausta saadaan ja niistä tiedotetaan myöhemmin keväällä.

Lisätietoja:
Opintoasiainpäällikkö Mari Emmes, p. 044 725 0040, mari.emmes@centria.fi sekä 
markkinointikoordinaattori Arja Haikola, p. 040 808 5101, arja.haikola@centria.fi 


   
Seuraa meitä somessa: