Centria peruskorjaa kampuksensa Talonpojankadulla

Centria-ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus päätti kokouksessaan 12.12.2017 toteuttaa Talonpojankadun kampuksen peruskorjauksen suunnitelmien mukaisesti vuoden 2018 aikana. Peruskorjauksessa oppimisympäristöt ja työtilat uudistetaan vastaamaan nykyhetken ja tulevaisuuden työ- ja oppimisvaatimuksia, digitalisaatiota sekä työelämäyhteistyötä. Peruskorjauksessa keskeisinä vaatimuksina ovat tilojen turvallisuus, avoimuus, monikäyttöisyys ja viihtyisyys.

Oppimisympäristöjen suunnittelussa on huomioitu etenkin opintojen monimuotoistuminen ja tilojen muunneltavuus. Uudistetulle kampukselle tulee sijoittumaan myös kampuskirjasto, joka yhdessä opintotorin, ravintolan ja kahvilan kanssa muodostaa kohtaamispaikan opiskelijoille, henkilöstölle ja yrityksille. Lähtökohtana suunnittelussa ovat olleet opiskelijoiden tarpeet korkeakoulukampukseksi, jonka tilat tukevat oppimista.

Toimitusjohtaja, rehtori Kari Ristimäen mukaan peruskorjauksen myötä Talonpojankadun kampukselle saadaan tilaa ja toiminnallisuutta ulkoseiniä siirtämättä.
- Uudistuvat opiskelutilat tuovat lisäksi joustavuutta ja nykyistä paremmat edellytykset ryhmätyöskentelyyn ja erityisesti sosiaaliseen kanssakäymiseen. Opiskelun vaatimiin pienryhmä- ja yksintyöskentelyyn rakentuu peruskorjauksen myötä uusia, rauhallisia tiloja, kuvailee Ristimäki.

Uudistetut opiskelutilat ovat käytössä suurelta osin jo syksyllä 2018 ja kokonaisuudessaan peruskorjaus valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä.

- Remonttipäätös oli oikea, sillä nyt oppimisympäristöt saadaan vastaamaan nykytarpeita järkevällä budjetilla. Peruskorjaus jaksotetaan niin, että se ei haittaa opiskelua kohtuuttomasti, ja sen jälkeen meillä on monikäyttöiset ja viihtyisät opiskelutilat käytössä, toteaa Centrian hallituksen jäsen, opiskelija Mika Klapuri.

Investoinnin kustannusarvio on noin 6,5 miljoonaa euroa. Rakennuttajana kohteessa toimii Prodeco Oy.

 

Lisätietoja: Rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki, p. 044 725 0310, kari.ristimaki@centria.fi

 


   
Seuraa meitä somessa: