Centria saavutti Great Place to Work -sertifioinnin

Centria-ammattikorkeakoulu on 1.12.2020 saanut Great Place to Work -sertifioinnin Suomen parhaiden työpaikkojen tutkimuksessa. Great Place to Work tutkii työntekijäkokemusta ja auttaa organisaatioita tunnistamaan vahvuutensa sekä kehityskohteensa. Centria oli mukana tutkimuksessa kolmatta kertaa ja saavutti nyt sertifioinnin. Sertifiointi on kansainvälisesti arvostettu tunnustus loistavasta työntekijäkokemuksesta ja hyvän työpaikan rakentamisesta. Nyt myönnetty sertifiointi on voimassa vuoden myöntämishetkestä eteenpäin.
 
- Sertifiointi on osoitus koko organisaation pyrkimyksestä työpaikan kehittämiseen. Olen erittäin iloinen sen onnistumisesta, toteaa Centrian rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki.

Ihmiset ovat Centrian tärkein voimavara.  Centria uskoo osaamiseen ja luottamukseen perustuvaan, välittävään ilmapiiriin, josta osoituksena on tyytyväisen henkilöstön antamat arviot työpaikastaan.

- Centria on strategiansa mukaisesti kehittänyt henkilöstön työskentelytapoja joustaviksi sekä panostanut erityisesti mielekkäisiin henkilöstöetuihin, ennaltaehkäisevään työkykyjohtamiseen ja laajoihin hyvinvointipalveluihin. Siitä osoituksena myös sairauspoissaolot ovat laskeneet merkittävästi kuluneiden kahden vuoden aikana, kertoo henkilöstöpäällikkö Jouko Mäki-Korvela.

- Henkilöstön työhyvinvoinnin ohella Centria on myös kasvattanut henkilöstömääräänsä. Kun Centria osallistui ensimmäisen kerran Great Place to Work -tutkimukseen vuonna 2018, oli Centrian henkilöstömäärä 295. Vuoden 2021 alussa meitä tulee olemaan 320, Kari Ristimäki jatkaa.

- Ammattikorkeakoulumme tutkintotavoitteet ovat lisääntyneet. Meillä on myös entistä enemmän kansainvälisiä opiskelijoita. Kehittyvän toimintamme kautta on luotu taloudellisia edellytyksiä vastata Centrian kasvaneeseen työvoimatarpeeseen. Kun koronaepidemia aikanaan päättyy, Suomi ja Centrian toiminta-alue saadaan nousuun osaamisen avulla. Näillä toimenpiteillä haluamme omalta osaltamme olla vaikuttamassa elpymisen onnistumiseen.

Great Place to Work -sertifiointi on globaali ja kansainvälisesti arvostettu tunnustus. Great Place to Work -menetelmällä on tutkittu työelämää jo 30 vuoden ajan. Tutkimusmetodologia perustuu tieteellisiin tutkimuksiin, ja sitä on kehitetty muun muassa Harvardin yliopiston kanssa yhteistyössä.


Lisätietoja:


rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki, p. 044 725 0310

henkilöstöpäällikkö Jouko Mäki-Korvela, p. 044 725 0302


Centria TKI-henkilöstöä istumassa Amfin rappusilla Kokkolassa.


   
Seuraa meitä somessa: