Centria satsaa huippuosaamiseen yhdessä alueen yritysten kanssa

Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosan yrityksillä menee hyvin. Alueen tuotannosta noin 75 prosenttia menee vientiin ja kasvuhalukkuutta riittää. Kasvun esteeksi on muodostunut pula osaavasta työvoimasta. Peräti 41 prosenttia muun muassa Pohjanmaan kauppakamarin jäsenyrityksistä mainitsi työvoimapulan kasvun esteeksi (Business Panel 11/2017).

 

Centria kerää varoja huippuosaajien koulutukseen

Nyt Centria on käynnistänyt varainkeräyksen, joka tekee mahdolliseksi teknologiaosaamisen vahvistamisen ja turvaa huippuosaajien rekrytoinnin alueen yrityksille. Valtio jakaa ammattikorkeakouluille vastinrahan suhteessa ammattikorkeakoulujen keräämään yksityiseen pääomaan. Centria kutsuu yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä lahjoittajia panostamaan alueen tulevaisuuteen rahasummalla, joka valtion vastinrahan muodossa voi jopa kaksinkertaistua.

- Keräyksellä tuetaan Centrian koulutusta sekä siihen liittyvää tutkimus- ja kehitystyötä pitkäjänteisesti. Saatujen varojen avulla varmistetaan teknologian huippuosaamisen saatavuus yrityksille, kertoo Centria-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki.

 

Centria avasi Next Generation Labin SAP UCC:n kanssa

Yhtenä esimerkkinä kehityssuunnasta Centria on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen maailmanlaajuisesti tunnetun SAP UCC:n (University Competence Center) kanssa Next-Gen Labin (NGL) perustamisesta. NGL auttaa toiminnanohjausjärjestelmien (ERP) kehittämisessä, jolloin kertyvää tietoa voidaan hyödyntää tekoälyn käytössä ja toimintojen automatisoinnissa.

- Yritykset saavat käyttöönsä uudenlaista osaamista, sillä opiskelija voi esimerkiksi suorittaa yhteistyöyrityksissämme työharjoittelun, tehdä opinnäytetyön, osallistua kehittämishankkeisiin tai muihin projektiluonteisiin tehtäviin, kuvailee koulutusalapäällikkö Marko Ovaskainen.

NGL tarjoaa ainoana Pohjoismaissa oppimisympäristön, jossa yritykset voivat testata ja kehittää toimintaa ohjaavia järjestelmiä ja prosesseja yhdessä opiskelijoiden kanssa.

- Yhteistyö SAP UCC:n kanssa ja uusi koulutusohjelma ovat tapojamme auttaa yrityksiä. Haluamme luoda innovatiivisia ratkaisuja etenkin digitaalisen liiketoiminnan alalla, Ristimäki kiteyttää.

 

Ristimäki kutsuu sinunkin yrityksesi mukaan kehittämään toimintaa ja investoimaan teknologiaosaamiseen.

Lisätietoja: rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki p. 044 725 0310, kari.ristimaki@centria.fi

 

Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Ylivieskassa toimiva Centria-ammattikorkeakoulu on maan johtavia ammattikorkeakouluja tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Vuoden 2017 aikana käynnissä oli yritysten kanssa 81 tutkimus- ja kehitysprojektia, joista 19 kansainvälisiä. Koko hankesalkun arvo oli lähes 19 miljoonaa euroa. Centria-ammattikorkeakoulussa on noin 3 000 opiskelijaa ja 270 työntekijää. Liikevaihto on 23 milj. € (2017). Centria-ammattikorkeakoulu on tärkeä aluevaikuttaja, joka on historiansa aikana kouluttanut yli 10 000 alansa asiantuntijaa alueelle. Vuosittain valmistuu yli 500 insinööriä, tradenomia, sosionomia, sairaan-, ja terveydenhoitajaa, musiikki- ja yhteisöpedagogia, sekä lisäksi vielä 50 ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta. Valmistuneista yli 85% sijoittuu toiminta-alueellemme, joka on maan korkein luku.


   
Seuraa meitä somessa: