Centrian hakijamäärä kasvoi kolmanneksi eniten

Centria-ammattikorkeakoulu pärjäsi viime viikolla päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa hienosti myös muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna. Centria kasvatti ensisijaisten hakijoiden määrää korkeakoulujen yhteishaun toisessa hakuajassa kolmanneksi eniten kaikista ammattikorkeakouluista. Centrian ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi lopullisten, tarkentuneiden tilastojen mukaan kevään 2016 vastaavasta hausta 18,2 %. Yhteishaussa Centriaan luotti yhteensä 987 ensisijaista hakijaa. Yhtä aloituspaikkaa kohti oli siis 2,08 hakijaa.

- Kasvanut hakijamäärä osoittaa luottamusta Centriaan alueen korkeakouluna, ja haluamme ehdottomasti vastata tähän haasteeseen, toteaa Centria-ammattikorkeakoulun rehtori Kari Ristimäki ja toivottaa hakijat tervetulleiksi valintakokeisiin myöhemmin keväällä.

Centriaa paremmin onnistuivat vain Diakonia- ja Laurea-ammattikorkeakoulut. Centrian hienon hakutuloksen arvoa nostaa myös se, että kaikista ammattikorkeakouluista yli puolet menetti hakijoita viime vuoden lukuihin verrattuna. Viime vuoden hakijamääristään jäivät myös Vaasan, Kajaanin, Seinäjoen ja Oulun ammattikorkeakoulut.

Erityisen hyvin hakijoita kiinnosti Centrian laaja tarjonta monimuotototeutuksena suoritettavissa ammattikorkeakoulututkinnoissa. Yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 3,27 hakijaa. Monimuotototeutuksia oli tarjolla kaikilla kolmella kampuksella Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa, ja suosituin oli edellisvuosien tapaan sosionomin monimuotokoulutus Ylivieskassa.  Alojen osalta kasvu oli merkittävää erityisesti tekniikassa.

Tiedot perustuvat opetushallinnon tilastopalvelu Vipusen tilastoihin.

Lisätietoja:
Opintoasiainpäällikkö Mari Emmes, p. 044 725 0040, mari.emmes@centria.fi sekä 
markkinointikoordinaattori Arja Haikola, p. 040 808 5101, arja.haikola@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: