Centrian kouluttaa rakennusteollisuuden ja digitalisaation uusia osaajia

Centria tutkimus ja kehitys on saanut toteutettavakseen kaksi uutta työvoimakoulutusta, jotka alkavat toukokuussa Ylivieskassa. Työvoimakoulutukset ovat yrityksille hyviä mahdollisuuksia rekrytoida täsmäkoulutettua, osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa.

 

Rakennustuoteteollisuuden täydennyskoulutus

Rakennustuoteteollisuuden tiekartta 2025 selvityksessä on noussut esiin alan koulutustarpeita Oulun Eteläisen alueella. Lisätietoja täällä.

Nyt näihin tarpeisiin vastataan ELY-keskuksen rahoittamalla työvoimakoulutuksella, joka alkaa ensimmäistä kertaa Ylivieskassa toukokuussa. Koulutuksessa etsitään jokaiselle sopiva työssäoppimispaikka rakennustuoteteollisuuden yrityksessä ja opiskellaan työssäoppimisen ohella tietopuolisia opintoja.  Yrityksille tämä on hyvä mahdollisuus rekrytoida koulutuksen kautta työvoimaa rakennustuoteteollisuuden työtehtäviin! Koulutuksesta iso osa on työssäoppimista ja parasta aikaa etsitään työssäoppimispaikkoja tuleville opiskelijoille. Opiskelijapaikat ovat haussa TE-toimiston kautta. Hakuaika päättyy 25. huhtikuuta. Lisää tietoa täällä.

 

Digitalisaatiolla kilpailukykyä KEKO-koulutus

Digitalisaatiosta puhutaan paljon ja työntekijöiltä vaaditaan siihen liittyvää osaamista. Digitalisaatio ei ole pelkästään tuotteiden ja palveluiden sähköistämistä vaan myös toimintatapojen uudistamista ja asioiden tekemistä uudella tavalla. Tähän tarvitaan osaajia. Centria tutkimus ja kehitys on saanut toteutettavaksi ELY-keskuksen rahoittaman Digitalisaatiolla kilpailukykyä –KEKO-koulutuksen, joka alkaa toukokuussa. KEKO-koulutus on pk-yritysten kehittämiskoulutus, jossa yhdistetään yritysten kehittämistarpeet ja korkeakoulututkinnon suorittaneiden työnhakijoiden osaaminen. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija tunnistaa digitalisaation mahdollisuuksia kilpailukyvyn kehittämisessä ja saa työkaluja digitalisaation hyödyntämiseen työelämässä. Suurin osa koulutuksesta on työssäoppimista. Opiskelijat tekevät yrityksiin digitalisaatioon liittyvän kehittämistehtävän ja sen tekemistä tuetaan tietopuolisella koulutuksella ja ohjauksella.  Tämä on hyvä uusi mahdollisuus yrityksille saada osaavaa työvoimaa täsmäkoulutettuna juuri heidän tarpeisiinsa ja myös hyvä rekrytointikanava. Hakuaika koulutukseen päättyy 17. huhtikuuta. Lisää tietoa täällä.

 

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Paula Oja, p. 044 449 2721, paula.oja@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: