Centrian tärinätestaus monipuolistui

Centria on uudistanut tärinätestauspalveluaan asiakaskysynnän vuoksi ja tarjoaa nyt entistä monipuolisempaa tuotteiden testausta. Tärinätestauspalvelussa pyritään selvittämään tuotteiden mekaaninen ja toiminnallinen kestävyys erilaisissa olosuhteissa. Testattavat tuotteet ovat pääosin sähköllä toimivia laitteita.

Sinusoidal-testiä käytetään selvittämään tuotteen mekaanisia heikkouksia tietyssä toiminnassa, esimerkiksi tehdashallin tärisevällä lattialla. Random-testillä voidaan selvittää tuotteen kestävyyttä sellaisessa ympäristössä (esim. juna tai auto), joissa tärinä on luonteeltaan satunnaista. Shock-testissä tutkitaan tuotteen alttiutta iskuille käytön tai kuljetuksen aikana. RSTD-testissä mitataan tuotteen resonanssitaajuudet - tällä tarkoitetaan taajuutta, jolla tuote ”alkaa soimaan”. Tärinätestausohjaimeen voidaan syöttää myös ”kentältä” mitatut tärinäarvot ja toistaa tuotteen luonnollisessa toimintaympäristössä esiintyvä tärinä laboratorio-olosuhteissa.

Investoinnit ovat osa Centrian testaustoiminnan kehittämishanketta, jossa rahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto. Rahoitus on osa "Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020" Suomen rakennerahasto-ohjelmaa.


Lisätietoja:
Palvelupäällikkö Jani Rättyä, jani.rattya@centria.fi, 044 449 2577
Asiantuntija Petri Jämsä, petri.jamsa@centria.fi, 044 449 2532


   
Seuraa meitä somessa: