CoMoSeF-hankkeelle arvostettu innovaatiopalkinto

Palkinnon vastaanottivat Patricia Ortiz (Innovalia, Espanja), Harold Linke (HITEC Luxembourg), Pekka Eloranta ja Kate Yeadon (POST Luxembourg).Palkinnon vastaanottivat Patricia Ortiz (Innovalia, Espanja), Harold Linke (HITEC Luxembourg), Pekka Eloranta ja Kate Yeadon (POST Luxembourg).

Ansioituneelle Celtic-Plus-projektille vuosittain jaettavan ”Innovation Award” –innovaatiopalkinnon nappasi tänä vuonna “Co-operative Mobility Services of the Future” –hanke (CoMoSeF), jossa Centria on ollut mukana partnerina. Innovation Award on merkittävä huomionosoitus, joka kertoo hankkeen vaikuttavuudesta ja kaupallisesta menestyksestä. Palkinto jaettiin viime viikolla Barcelonassa, ja CoMoSeF-hankkeen puolesta palkinnon vastaanotti Pekka Eloranta.

 

CoMoSeF-hankkeen päätavoite oli kehittää kohdennettuja palveluja pilottisovelluksille käyttäjien tarpeiden perusteella liikenneturvallisuuden, liikenteen sujuvuuden lisäämiseksi ja onnettomuuksien ja vaaratilanteiden vähentämiseksi. Sovellukset tehtiin sekä ammattikuskien että yksityisautoilijoiden käyttöön, ja niitä kehitettiin, toteutettiin, testattiin ja lopulta myös otettiin käyttöön hankkeen osallistujamaissa. Centrian rooli hankkeessa oli suunnitella, toteuttaa sekä testata sovellusta, jonka avulla kuljettaja voi ilmoittaa eteenpäin mm. arvaamattomista liikenneruuhkista 4G LTE-verkkoa sekä ajoneuvoon asennettuja WiFi- ja Wave-radiolaitteita käyttäen.

 

Lisätiedot: lehtori Joni Jämsä, joni.jamsa@centria.fi, p. 044 449 2524


   
Seuraa meitä somessa: