Digitalisaatio 2017 - Kilpailuetua tuotannollisille yrityksille –tapahtuma Ylivieskassa 10.5.

Digitalisaatio 2017 -tapahtuma kutsuu alueen yritykset tutustumaan digitalisaation sovellusten tarjoamiin etuihin ja mahdollisuuksiin yritystoiminnan ja tuottavuuden kehittämisessä. Tapahtumapaikkana Ylivieskan, Nivalan-Haapajärven, Haapaveden-Siikalatvan ja Raahen seutukuntien alueen ja Centria-ammattikorkeakoulun yhteistyössä järjestämälle tapahtumalle toimii Centrian Ylivieskan kampus Vierimaantiellä. Aamupäivän aikana kuullaan mielenkiintoisia yritysten menestystarinoita teknologioiden ja metodien käyttöönotosta jotka tarjoavat inspiraation lähteen myös muille yrityksille. Iltapäivän työpajoissa tutustutaan käytännössä digitalisaation sovelluksiin, jotka ovat alan uusinta uutta, mutta kuitenkin jo yritysten saatavilla. Päivä päättyy drone-lentoon, jonka aikana kauko-ohjattavan lennokin kuvaamaa reaaliaikaista ilmakuvamateriaalia voi seurata maasta käsin sekä ulkona että auditorion valkokankaalta.

Työpajoissa tutustutaan muun muassa erilaisia materiaaleja tulostaviin 3D-tulostimiin ja nähdään eri materiaaleista tulostettuja esimerkkimalleja. Lisäksi tarjolla on erilaisia robotiikan sovelluksia, mahdollisuus tutustua palvelumuotoilun maailmaan ja kokea miltä aitojen tuotteiden kolmiulotteiset mallit näyttävät virtuaaliympäristössä. LEAN-työpajassa kuullaan tuottavuuden tehostamisesta ja saadaan ideoita siihen, miten oman yrityksen toimintaa ja tuotantoa voidaan järkeistää. Lisäksi useat hankkeet esittäytyvät esittelypisteillä antaen vinkkejä siihen, millaisia mahdollisuuksia hankemaailma tarjoaa yrityksille ja niiden liiketoiminnan kehittymiselle.

Digiajan tuotantopuisto esittäytyy tapahtumassa ensimmäistä kertaa. Se on yritysten, korkeakoulujen ja yrityskehittäjien yhteenliittymä, missä uusille Startup-yrityksille ja jo toiminnassa oleville tuotannollisille pk-yrityksille tarjotaan paras mahdollinen digitalisaatiota hyödyntävä osaaminen toimintansa kehittämiseen. Päivän aikana yritykset voivat keskustella yksityisesti omista kehittämistarpeistaan tai -haasteistaan Digiajan tuotantopuiston asiantuntijoiden kanssa varaamalla ajan etukäteen. Paikalla on suomalaista huippuosaamista Aalto-yliopistosta (Tulevaisuuden tuotantoteknologiat), Tampereen teknillisestä yliopistosta (Kilpailukyvyn kehittäminen), Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta (Uudet innovaatiot), Oulun yliopistosta (Uudet liiketoimintamallit) ja Centriasta (Tuotannon simulointi ja virtuaalinen tuotanto).

Tapahtuman järjestämisessä ovat mukana: Centria-ammattikorkeakoulu, Ylivieskan, Nivala-Haapajärven, Haapavesi-Siikalatvan ja Raahen Seutukunnat sekä Canorama.

Tapahtumaan on sähköinen ennakkoilmoittautuminen, lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisesta:

Projektisuunnittelija Heidi Kaartinen, heidi.kaartinen@centria.fi, p. 040 7299951

Ilmoittautuminen viimeistään 5.5. tästä linkistä.


   
Seuraa meitä somessa: