Hallituksen kärkihanke HELMET etsii ratkaisuja hevosenlannan hyödyntämiseen Kaustisella


HELMET - Hevosenlanta menestystarinoiksi on Envitecpolis Oy:n toteuttama valtakunnallinen hevosenlannan hyötykäyttöhanke, jota rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö. Hanke välittää tietoa hyvistä hevosenlannan käytänteistä, tutkimuksista ja hankkeista sekä tekee aktiivista yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Centria-ammattikorkeakoulu on mukana järjestämässä alueellista HELMET Pirtti – Hevosenlanta hyötykäyttöön Pohjanmaalla tilaisuutta Kaustisella tiistaina 14.3.2017. Pirtti on paikka keskustelulle, tiedonvaihdolle, verkostoitumiselle ja ratkaisujen löytymiselle. Tilaisuuden ohjelma koostuu ajankohtaisista esimerkeistä ja alustuksista. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

HELMET etsii ratkaisuja ja toimintamalleja lannan hyödyntämiseksi ja tallien lantahuollon helpottamiseksi yhdessä tallien, hevosalanyrittäjien ja koko lannan käsittelyketjun kanssa. Viime vuosikymmeninä ongelmaksi muodostunut hevosenlanta halutaan valjastaa hyötykäyttöön ravinteina ja energiana. Samalla luodaan alalle uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
 

Paikka: Nikulan ravirata, Ravintola Setolokka, Raviradantie 36 A, Kaustinen

Lisätietoja Kaustisen tilaisuudesta:


Projektipäällikkö Matti Arffman 
HELMET – hevosenlanta menestystarinoiksi
Envitecpolis Oy
p. 044 783 1700, matti.arffman@envitecpolis.fi

Projektipäällikkö Heidi Kanala-Salminen
Kokkola Industrial Symbiosis System -hanke
Centria TKI
p. 044 725 0241, heidi.kanala-salminen@centria.fi

Lisätietoja HELMET-hankkeesta: www.envitecpolis.fi/helmet   
Seuraa meitä somessa: