JOBiHUBi kohtauttaa työnantajia ja työnhakijoita Oulaisissa 

Työelämän pirstaloituminen ja epätyypillisten työsuhteiden lisääntyminen on tehnyt työn hakemisesta lajin, jossa tarvitaan monenlaista osaamista. Omaa työmarkkinakelpoisuuttaan on pystyttävä parantamaan jatkuvasti, jotta työn saaminen yleensäkään onnistuisi. Lisäksi on oltava valmis myös kouluttautumaan uusille aloille tai vähintään päivitettävä omaa osaaminen ajan tasalle.  

Työmarkkinoilla toimijoiden, sekä työnhakijoiden että yritysten, voi olla työlästä selvittää niitä keinoja, joilla kohtaantoa työmarkkinoilla voidaan parantaa. Pohjois-Pohjanmaan eteläisissä osissa toimivassa My Way 2 -hankkeessa asiantuntijoiden ja laajan yhteistyön avulla luodaan kohtaamisia työnantajien ja työnhakijoiden välille sekä kehitetään monialaista verkostoa. Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa hankkeessa tarjotaan valmennusten ja tapahtumien avulla työnhakijoille työkaluja ja keinoja hakeutua töihin omalle alueelle. 

Oulaisten JEDU:lla järjestetään 4.2.2020 klo 12-18 JOBiHUBi-tapahtuma, jossa työnantajat pääsevät kohtaamaan potentiaalista työvoimaa. JOBiHUBiin osallistuvat myös Päivi Rauramo Työturvallisuuskeskuksesta ja Jaakko Alasaarela ZEF Oy:stä, jotka puhuvat tapahtumassa työn kuormittavuudesta ja työyhteisön mahdollisuuksista. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan yrityksiä, yhteisöjä, työnhakijoita, alanvaihtajia, opiskelijoita – käytännössä osallistua voi ihan kuka vain, jota työmarkkinoiden tarjonta kiinnostaa! Tarjolla on kymmeniä toimintapisteitä, joilla kävijöille jaetaan tietoa erilaisista työpaikoista ja työnhaun muodoista. Työnantajat voivat varata tapahtumasta avoimien työpaikkojen, kesätöiden ja opinnäyteaiheiden esittelyyn ilmaisen esittelypisteen My Way 2 -hankkeen verkkosivuilta löytyvän linkin kautta. 

Centria-ammattikorkeakoulun hallinnoima My Way 2 -hanke toimii yhtenä tapahtuman järjestäjistä ja esittelee tapahtumassa hankkeen yksilö- sekä ryhmävalmennuksia. My Way 2 kehittää toimintamalleja työnantajien ja työnhakijoiden kohtaamiseen. Se on ensisijaisesti suunnattu toisen- ja korkea-asteen koulutuksen saaneille työnhakijoille ja työttömyysuhan alaisille. Keskeistä on työllisyyspolkuajattelu ja tarjolla olevien palveluiden ketjutus sekä vahva ohjaus seuraavaan lenkkiin. 

Tarkista tapahtuman viimeisimmät tiedot My Way 2 -hankkeen verkkosivulta: www.mywayhanke.fi 

Lisätiedot: projektipäällikkö Maija-Riitta Vuoti p. 040 357 9598, maija-riitta.vuoti@centria.fi  ja  
projektityöntekijä Mari Murto p. 040 184 8237, mari.murto@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: