Kasvijalostuksen kiinnostavat bisnesmahdollisuudet

Suomessa on valtavaa potentiaalia kasvipohjaisten raaka-aineiden jalostamisessa.

Centria-ammattikorkeakoulu ja Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä KPEDU järjestivät 31.1.2022 webinaarin, jossa kerrottiin marraskuussa käynnistyneen Uusia mahdollisuuksia kasvipohjaisten raaka-aineiden jatkojalostukselle ja viennille Keski-Pohjanmaalla -hankkeen tavoitteista ja toimenpiteistä sekä kasviraaka-aineista jalostettujen tuotteiden bisnespotentiaalista. Webinaari herätti laajaa kiinnostusta ja hyvää keskustelua.

Pasi Ainasoja Natural Indigo Finlandista kertoi kannustavan tarinan morsingon matkasta. Hän toi esille, että Suomessa ei juurikaan ole ollut kulttuuria ja arvostusta eikä ymmärrystä kasviraaka-aineiden teollisen jalostuksen bisnespotentiaalista, mutta tilanne on nyt muuttumassa, mikä luo uutta uskoa erikoiskasvien jatkojalostusmahdollisuuksiin myös Keski-Pohjanmaalla. Pasi korosti myös sitä, että on todella tärkeää olla itse aktiivinen, verkostoitua parhaiden osaajien kanssa sekä uskoa mahdollisuuksiin.

 

 

Heli Pirinen IdeaNature Oy:stä kertoi pakastekuivauksen mahdollisuuksia. Pakastekuivattujen tuotteiden käyttökohteita voivat olla mm. elintarvikkeet, ravintolisät, kosmetiikka, lääkkeet, eläinten hoitovalmisteet ja rehut sekä käsityö- ja koristemateriaalit. Pakastekuivaus säilyttää parhaiten tuotteiden aromit, maun ja muodon, mutta se on ollut vähemmän käytössä korkeiden investointi- ja ylläpitokustannusten takia aiemmin.

Hanke järjestää infotilaisuuksia erikoiskasvien jalostamisesta Keski-Pohjanmaan alueella kevään aikana, seuraa ilmoittelua osoitteessa https://tki.centria.fi/hanke/uusia-mahdollisuuksia-kasvipohjaisten-raaka-aineiden-jatkoja/2996.

Lisätietoja:

TKI-koordinaattori Leena Favén, leena.faven@centria.fi

 


   
Seuraa meitä somessa: