Kemian ja biotalouden laboratoriot esille virtuaalisesti

Pian laboratorioihin pääsee vierailulle vaikka kotisohvalta.

Centrian kemia- ja biotaloustiimin laboratoriot ovat kokeneet monenlaisia uudistuksia viime aikoina. Remontoidut tilat, uudet laitteistot ja vankka osaaminen halutaan tuoda esille entistä paremmin 360-esityksen ja havainnollistavien videoiden avulla. Virtuaaliesittely on suunnattu yhteistyökumppaneille, sidosryhmille ja potentiaalisille asiakkaille, ja se on osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Circle-hanketta (Chemistry for Circular Economy), jonka tavoitteena on vahvistaa Centrian kemia- ja biotalous -painoalan TKI-toiminnan vaikuttavuutta ja laatua.


TKI-asiantuntijat Simo Huhtanen ja Rathish Rajan (selin) operoivat PlastLab-tilan laitteita Mikko Syrjäsen kuvatessa. Kuva Heli Salmela.


Projekti lähti toden teolla käyntiin maaliskuun lopulla, kun tamperelaisen FlyCam Oy:n Mikko Syrjänen ja Henri Marttila saapuivat kuvaamaan laboratorioita ja laitteita. Jokaisesta tilasta otettiin 360° panoraamakuvat, jotka kootaan Flycam Oy:n toimesta kattavaksi virtuaaliesittelyksi, ja esittelyyn liitetään laitteistoja ja prosesseja havainnollistavia videoita ja infotekstejä. - Tiimin jäsenet valmistelivat tilat kuvauskuntoon ja käyttivät laitteita videokuvausten aikana. Kuvaukset sujuivat varsin mallikkaasti ja ammattilaisten tuottama materiaali näyttää jo raakaleikkausvaiheessa todella hyvältä, kertoo tiimin viestintäasiantuntija Heli Salmela.

Kuvaukset jatkuvat taas toukokuussa, kun PlastLab-tilaan on asennettu uusi 3D-tulostusrobotti. Valmis virtuaaliesittely tulee nähtäväksi kesän aikana.

Lisätietoja: TKI-asiantuntija Heli Salmela p. 050 591 6774, heli.salmela@centria.fi

 


   
Seuraa meitä somessa: