Kokkolaan älykkään tiedonhallinnan osaamiskeskus 

Verkkopalveluihin ja digitaalisiin ratkaisuihin erikoistunut Kosila on perustamassa Kokkolaan älykkään tiedonhallinnan osaamiskeskusta. Kyseessä on Kosilan ja maailman johtavien teknologiatoimittajien M-Filesin ja Esrin yhteistyö. 

Osaamiskeskukseen haetaan nyt asiantuntijoita ainutlaatuisella rekrytointikoulutuksella. Koulutuksesta vastaa Centria-ammattikorkeakoulu ja sitä rahoittaa Pohjanmaan ELY-keskus. Koulutuksessa pureudutaan syvälle maailman johtaviin tiedonhallinnan ja sen visualisoinnin teknologioihin. Koulutus toteutetaan 10.9.2018 - 1.2.2019, ja haku on auki 12.8. saakka. Koulutukseen valitaan 15 henkilöä.  Haku tapahtuu yhteistyössä Pohjanmaan TE-toimiston kanssa. 

Koulutukseen osallistuvalla voi olla esimerkiksi IT- tai kauppatieteen alan korkeakoulututkinto ja halu tarttua työelämän uusiin haasteisiin. Älykkään tiedonhallinnan rekrytoiva koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, joihin kuuluu lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja projektiluontoista työskentelyä Kokkolassa Centria-ammattikorkeakoulussa. Koulutuksen loppuvaiheessa opiskelijat siirtyvät harjoitteluun Kokkolaan, Tampereelle tai Helsinkiin. Koulutuksen jälkeen opiskelijat työllistyvät haastaviin tiedonhallinnan asiantuntijatehtäviin Kosilan, M-Filesin tai Esrin organisaatioihin. 

Järjestämme infotilaisuuden älykkään tiedonhallinnan osaamiskeskuksesta ja rekrytoivasta koulutuksesta 8. elokuuta 2018 klo 9.00 kahvila-ravintola Kulmassa Kokkolassa. Lisätietoja koulutuksesta löytyy myös Kosila Akatemian sivuilta osoitteesta www.kosila-akatemia.fi  

 

Lisätietoja: 
osaamiskeskuksesta johtaja Juha Erkkilä, Kosila, 0400 555 566, juha.erkkila@kosila.fi 
koulutuksesta koulutuspäällikkö Kirsi Vuotila, Centria-ammattikorkeakoulu, 040 632 4341, kirsi.vuotila@centria.fi 

 

Mitä on älykäs tiedonhallinta? 

Liiketoimintatietojen hallinta on monimutkaisempaa kuin koskaan, koska tiedon määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Vuoteen 2020 mennessä tietoa on 50-kertainen määrä. Tieto on kuitenkin hyödytöntä, jos sitä ei osata louhia ja jalostaa käyttäjälleen sopivaksi.  

Älykäs tiedonhallinta analysoi, visualisoi, tulkitsee ja auttaa ymmärtämään nykyajan liiketoiminnan valtavia tietomääriä. Sen avulla rakennetaan laajojakin toiminnallisia prosesseja. Sen avulla tuetaan ja hyödynnetään esimerkiksi tiedon visualisointia, analytiikkaa, luonnollisen kielen käsittelyä, koneellista oppimista ja tulevaisuudessa yhä enemmän keinoälyä. 

 

 

 

   
Seuraa meitä somessa: