Kysy energianeuvoja Facebookissa: Centrian asiantuntijat mukana energianeuvonnan toteuttamisessa


Motivan koordinoima valtakunnallinen energianeuvonta palvelee kuluttajia nyt Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Yksityisviestillä tavoittaa asiantuntevan energianeuvojan, joka vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin ja uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin kysymyksiin. Palvelu on maksutonta.

Energianeuvonnan tavoitteena on kannustaa suomalaisia tekemään kestäviä kulutusratkaisuja, edistää järkevää energiankäyttöä sekä auttaa valitsemaan omaan käyttöön soveltuvia uusiutuvan energian muotoja.

- Tietoa, teknisiä ratkaisuja ja palveluita on tarjolla, mutta niiden löytäminen ja vaihtoehtojen vertailu voi olla vaikeaa. Luotettava ja puolueeton neuvonta opastaa eteenpäin. Neuvonnan vieminen sosiaaliseen mediaan laskee kynnystä olla yhteydessä energia-asiantuntijaan, sanoo johtava asiantuntija Irmeli Mikkonen Motivasta.

Energianeuvojat kuuluvat valtakunnalliseen neuvojaverkostoon, joka tarjoaa myös alueellisia neuvontapalveluja 12 maakunnan alueella. Tietoa eri puolilla järjestettävistä neuvontatapahtumista kerätään Facebookin Asiaa energiasta -sivulle.

Vaikuta asumiskustannuksiin ja ympäristöön

Järkevällä energiankäytöllä ja uusiutuvan energian ratkaisuilla voi pienentää asumisen hiilijalanjälkeä ja asumiskustannuksia. Energia- ja vesikustannukset lohkaisevat kerrostalon hoitokuluista 30-40 %. Tämän lisäksi asukas maksaa huoneistoonsa tulevasta sähköstä.

- Asukkaan kannattaa kustannusten kertymisen kannaltakin olla kiinnostunut taloyhtiössä tehtävistä energian ja veden kulutukseen liittyvistä päätöksistä. Remonttien yhteydessä on aina mielekästä pyrkiä pienempiin lämmitys- ja käyttövesikustannuksiin parantamalla energiatehokkuutta rakenteellisin ja tekniikan keinojen avulla, toteaa asiantuntija Sami Seuna Motivasta.

Omakotitalossa asuva voi itsenäisesti vaikuttaa energiakustannuksiin. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuva voi helposti pienentää sähkölaskuaan 10 % kulutustottumuksia muuttamalla. Huomattavasti suuremman alennuksen voi saada pienilläkin korjausinvestoinneilla.

- Energiankäytön haltuunotto ja uusiutuvan energian käyttö, on se sitten maa- tai ilmalämpöä, aurinkosähköä tai -lämpöä, on kannattava investointi pienempiin käyttökustannuksiin ja rakennuksen arvon nostamiseen, Seuna sanoo.

Lisätietoa verkossa:
www.facebook.com/asiaaenergiasta

Tietoa kuluttajien energianeuvonnasta ja maakunnallisista neuvojista Motivan verkkopalvelussa:
www.motiva.fi/kuluttajaneuvonta
www.motiva.fi/koti 


Centrian asiantuntijat:
Pekka Erkkilä p. 044 725 0231, pekka.erkkila@centria.fi 
Heidi Kanala-Salminen p. 044 725 0241, heidi.kanala-salminen@centria.fi 


   
Seuraa meitä somessa: