SecuBot – tietoturvan kehittämisen pilottihanke Pohjanmaan alueelle 

Digitalisaatio kehittyy huimaa vauhtia tuoden mukanaan myös lisää tietoturvahaasteita.

– Tämä aiheuttaa paineita erityisesti kriittisen infrastruktuurin suojaamiseen. Myös perusasioihin, eli käytännössä yksittäisen henkilön osaamiseen, on tärkeää panostaa ennaltaehkäisevästi, toteaa Centrian lehtori Joni Jämsä.

Tietoturvahyökkäyksiä ja haittaohjelmia on ollut aiemminkin, mutta jatkossa ne tulevat olemaan yhä suurempi uhka. Valtiot ovat luoneet jo omia kyberstrategioitaan suojaamaan kansalaisiaan, elinkeinoelämäänsä ja infrastruktuuriaan. EU-tasolla haasteisiin pyritään vastaamaan uudistamalla tietosuojaan liittyvää lainsäädäntöä – viestinnän luottamuksellisuus ja salaus ovat nousseet avainasemaan.

Paras tapa reagoida tietoturvan kasvaviin haasteisiin toiminta-alueellamme Pohjanmaalla on osaamisen lisääminen ajoissa – tämä luo kilpailuedun myös valtakunnallisesti. Centria-ammattikorkeakoulu käynnistää uuden SecuBot-tietoturvahankkeen, jonka tavoitteena on vastata tulevaisuuden tietoturvahaasteisiin. Pietarsaaren kampukselle rakennetaan tietoturvakalustoa ja -ohjelmistoja sisältävä tietoturva-laboratorioympäristö.

– Tässä laboratorioympäristössä voidaan jatkossa tutkia ja koestaa tietoturvan tasoa ja vaatimustenmukaisuutta tulevaisuuden uhkia vastaan, kertoo Centrian TKI-johtaja Jennie Elfving.

SecuBot-hanke on EAKR-rahoitettu Pohjanmaan liiton kautta. Rahoittajina toimivat myös Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Centria-ammattikorkeakoulu Oy, LKI Käldman Oy Ab, Canorama Oy, Viria Oyj, Snellman Oy Ab, Tosibox Oy, Oy Abilita Ab, Q-Net Oy, Oy KWH Mirka Ab. Hankkeen budjetti on noin 600 000 €. 

Lehdistötilaisuus järjestetään keskiviikkona 28.6. klo 13.00 Campus Allegrossa
 
5. kerroksen neuvotteluhuone (hissi aulassa ison kiven vieressä)
Osoite: Runeberginkatu 8, Pietarsaari

Lisätietoja:
lehtori Joni Jämsä, joni.jamsa@centria.fi, p. 044 449 2524
TKI-johtaja Jennie Elfving jennie.elfving@centria.fi, p. 040 090 3929

 


   
Seuraa meitä somessa: