Serviisi-hanke tarjoaa yrityksille riskittömän mahdollisuuden tutustua digitalisaatioon ja uuden sukupolven robotiikkaan

Centria-ammattikorkeakoulun ja KPEDUn yhteistyönä toteuttama kaksi ja puolivuotinen EAKR-hanke Serviisi – Digitalisaation ja uuden sukupolven robotiikan hyödyntäminen pk-yri-tyksissä mahdollistaa robotiikan demonstraatiot yrityksissä. Hankkeessa tarjotaan yrityksille mahdollisuutta tutustua uuden sukupolven automaatioon, sekä testata ja kokeilla sen soveltuvuutta yrityksen toimintaan. Tällä tavoin yritys voi riskittömästi tutustua laitteisiin ja tehdä mahdollisia investointipäätöksiä sen perusteella.

Uuden sukupolven robotiikkaa edustavat demonstraatiokäyttöön tarjottavat laitteet ovat MIR-kuljetusrobotti, joka on tarkoitettu yrityksen sisäisiin tavarakuljetuksiin, sekä Universal yhteistyörobotti, joka voi toimia esimerkiksi työparina erilaisissa tuotannollisissa työtehtävissä, kuten asennus-, kiinnitys-, poraus-, hitsaus- tai pakkaustöissä. Molemmat laitteet toimivat samassa tilassa ihmisen kanssa, pystyvät havaitsemaan esteen ja toimimaan siten, ettei ympäristössä toimivalle henkilölle aiheudu siitä vaaraa.

Tavoitteena on saada aikaan yritysten digitalisoitumista ja uusia investointeja, jotka parantavat yritysten kilpailukykyä. Hankkeeseen haetaan pieniä ja keskisuuria yhteistyöyrityksiä, jotka haluavat saada demonstraation omassa yrityksessään.

Serviisi-hankkeen laitteisiin ja teknologiaan pääsee tutustumaan Centrian järjestämässä Tehoa Tuotantoon! -tapahtumassa 15.2.2108 klo 14 alkaen Centria-ammattikorkeakoulun Kokkolan kampuksella. Yleisölle avoimessa tapahtumassa esitellään myös muita Centrian palveluita ja laboratorioita.

Tehoa tuotantoon! -tapahtuman info

 

Lisätiedot Serviisi-hankkeesta:

Jouni Vähäsöyrinki, Centria tutkimus ja kehitys, p. 044 725 0251, jouni.vahasoyrinki@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: