Sosiaali- ja terveysala kiinnosti jälleen eniten Centriaan hakeneita

Tänään päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa Centria-ammattikorkeakouluun haki 853 ensisijaista hakijaa. Kaikkiaan hakijoita oli 2 248. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavia opiskelupaikkoja oli haussa tarjolla 394 ja ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia opiskelupaikkoja 51. Yhtä aloituspaikkaa tavoittelee keskimäärin 1,9 ensisijaista hakijaa.

Kaikista hakukohteista suosituin oli monimuotototeutuksena suoritettava sosionomikoulutus Ylivieskassa, jonka 30:een aloituspaikkaan oli huikeat 265 ensisijaista hakijaa. Totutusti hyvän vastaanoton saivat myös muut sosiaali- ja terveysalan koulutukset. Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoistakin hakijoita kiinnosti eniten sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus.

Hakijatilastoista on nähtävissä, että kiinnostus tekniikan alaa kohtaan on alueellamme selvästi nousussa. Vaikka viime vuoden hakijapiikkiä ei aivan tavoitettu, kertyi ensisijaisia tekniikan alan hakijoita kuitenkin hienosti 165. Tekniikan koulutusten hakijamäärä vuonna 2016 oli 101.

Opiskelijavalinta jatkuu kevään mittaan valintakokeilla. Tänä vuonna useaan koulutukseen on mahdollista päästä myös suoraan todistusvalinnan kautta. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille viimeistään 28.6.2018.


Valtakunnantason vertailutietoja hausta saadaan ja niistä tiedotetaan myöhemmin keväällä.

Lisätietoja: opintoasiainpäällikkö Mari Emmes, p. 044 725 0040, mari.emmes@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: